У Тернополі забудовник про суд по забудові скверу дізнався із соціальних мереж

11.03.2020-р. в Тернопільському  окружному адміністративному суді відбувся черговий розгляд справи щодо незаконного будівництва у сквері на Миру. Суддя О. Чепенюк.

Представник від ПП ” Новий світ” не прибув. Водночас направив до суду клопотання про те, що не був належним чином повідомлений про залучення його до судового процесу, та дізнався про це лише з соціальних мереж, а тому просить перенести засідання. Суд вирішив, клопотання задовольнити частково. Направити до відповідача позивну заяву повторно.

Захист запевняє у тому, що справу затягують навмисно.

На прохання позивача, ще під час першого розгляду справи суд зобов’язав відповідні відділи ТМР надати ряд документів, зокрема копію робочого проєкт на будівництво та копію матеріалів проведених експертиз даного проєкт щодо санітарного добробуту населення, в частині міцності, надійності та стійкості, екології. Ще під час підготовки позовної заяви безпідставно відмовило у наданні копій документів і Товариство з обмеженою відповідальністю «Акваріум-1». Варто додати, що відмова повинна бути вмотивованою бо це свідчить про небажання надати інформацію. Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області відмовило у наданні технічної документації із землеустрою щодо земельної ділянки, на якій здійснюється незаконне будівництво. Відповідно у позивача та його представника є труднощі з отриманням певних копій документів, які є важливими у розгляді даної справи, оскільки такі документи є передумовою отримання містобудівних умов та обмежень та дозволу на виконання будівельних робіт.

Сквер на Миру – під будову, а також про “Мандарин”


Відповідач зобов’язань, тепер вже перед судом, не виконав належним чином, порушуючи процесуальні норми. Представник відділу ДАБІ Тернопільської міської ради пояснила, що зараз ведуть декілька справ за позовами і тому не підготувала їх в потрібний термін. Посилалися також на великий обсяг документів, та просили продовжити термін.

Представник позивача наполягав щоб документи надіслали. Суддя О. Чепенюк підтримала пропозицію. Тому в судовому засіданні оголосили перерву до 18 березня.

“Ми ж просили вас подати документи до справи. Рахуйте, від початку пройшло вже понад місяць. Ви повинні були їх вже надати”, – зауважив адвокат.

В законність набуття цієї ділянки вірити не варто. Адже, містобудівні умови та обмеження забудови та і сам дозвіл на виконання будівельних робіт є такими, що видані з порушенням містобудівного законодавства. Таким чином, будь-які роботи на зазначеній земельній ділянці є не лише порушенням містобудівного законодавства, але і кримінально караним злочином відповідно до ст. 197-1 КК України. Це дає громаді право для того, щоб далі боротися, тепер вже у правовому полі, зокрема, скасувати дозвіл на будівництво.

 Слідуюче судове засідання відбудеться 18 березня на 9:30.

Управіння екології ст.1
Управіння екології ст.2
Лесіву
Надалу

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *