Корупційна Тернопільщина. Ліквідація

Новопризначений «ліквідатор» Управління капітального будівництва Тернопільська обласна державна адміністрація Соколовський Віктор Михайлович (заступник одіозного Віктора Кузяка) за час роботи в УКБ наробився на ряд кримінальних справ по одній вже осуджений та за двома триває розгляд в судах.
Згідно Єдиного реєстру судових рішень відносно Соколовського Віктора Михайловича, судами Тернопільської області розглянуто одне провадження та два провадження перебувають в стадії розгляду, а саме:
↘️
1. Соколовський Віктор Михайлович перебуваючи на посаді заступника начальника управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації начальника виробничо-технічного відділу, вчинив кримінальне правопорушення, яке виразилося у службовому підробленні за наступних обставин.
Так, 28 липня 2016 року між управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації (Замовник), в особі начальника управління Соколовський Віктор Михайлович та ТОВ «ІНЖТЕРБУД» (Генпідрядник), укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти з капітального ремонту із заміною віконних та дверних блоків, заміною покрівлі даху з проведенням відповідних ремонтно-будівельних робіт адміністративного будинку по вул. Нова, 14 в с. Новики Збаразького району з визначенням кошторисної вартості робіт на загальну суму 454358,20 гривень.
Соколовський Віктор Михайлович до офіційних документів – актів виконаних робіт форми № КБ-2в завідомо неправдивих відомостей, а саме даних про завищену вартість робіт, було завищено вартість виконаних ТОВ «ІНЖТЕРБУД» в період з липня 2016 року по 31 грудня 2016 року робіт з капітального ремонту адміністративного будинку по вул.Нова,14 в с. Новики Збаразького району на загальну суму 62899,38 гривень, що в подальшому дало підстави для звернення підрядника до Головного управління Державної казначейської служби.
20 квітня 2018 року Збаразьким районним судом Тернопільської області звільнено Соколовського Віктора Михайловича від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, у зв’язку з дійовим каяттям. (Справа № 598/276/18 провадження № 1-кп/598/78/2018)
↘️
2. В Тернопільському міськрайонному суді на даний час розглядається справа про обвинувачення Соколовського В.М., за службове підроблення під час підписання актів виконаних робіт. (Справа №607/6210/19)
Працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області за результатами проведеної перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності КП «Чортківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Чортківської міської ради, щодо відповідності фактично виконаних робіт даним зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт по об’єкту «Реконструкція біологічних очисних споруд продуктивністю 7000м куб/доб з виділенням 1-го пускового комплексу на 4000 м куб/доб по вул. Гранична, 88 м. Чортків Тернопільської області» встановлено завищення робіт на суму 92301,00 грн.
↘️
3. В Тернопільському міськрайонному суді на даний час розглядається справа про обвинувачення Соколовського В.М., за службову недбалість під час підписання актів виконаних робіт. ( Справа №607/4395/17)
Соколовський Віктор Михайлович у період з вересня 2015 року по грудень 2015 року через несумлінне ставлення до своїх службових обов’язків, не виходив на місце проведення реконструкції об’єктів в Чортківському районі для перевірки відповідності об’ємів, обсягів та видів фактично виконаних підрядних робіт, вартості використаних матеріалів, підписав акти приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, у зв’язку з чим безпідставно завищення вартості виконаних робіт на суму 559009,24 грн. що на момент вчинення злочину та є тяжкими наслідками.

Місцеві медіа повідомляють, що дане розпорядження було підписано 10.03.2020, проте останнє розпорядження опубліковане на офіційному сайті Тернопільської обласної державної адміністрації датоване 04.03.2020
🆙
http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/catalog/dir/127.htm
Мабуть Ігор Сопель не дуже зацікавлений у висвітленні своєї буйної діяльності останніх днів?

 Автор: Олексій Станько.

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *