Хто такі на Тернопільщині Бучацькі “активісти”?

Хто такий Роман Довбенко із міста Бучач – шахрай і вимагач.
Довбенко на постмайданівській хвилі  вирішує зробити свій “бізнес”- не працюючи, не беручи участі в акціях проти свавілля влади, не відстоюючи інтереси громади та не приносячи суспільству користі, шляхом шахрайських дій (проводить збір коштів для “боротьби з різними тварюками”), “підставами” та провокаціями умудряється виманювати гроші, охрестивши себе активістом та громадським діячем.

 Роман Довбенко зробився “активістом” , щоб себе хоч у чомусь проявити, почав конфліктувати із поліцейськими Бучацького райвідділу з метою, як він висловлювється “зашугаю ментів”. На жаль йому це вдалося дуже швидко, керівництво відділу не реагує на його правопорушення, що носять системний характер. Довбенко  прилюдно ображає працівників поліції (та не тільки їх), розпускає руки, їздить на не розмитнених автомобілях у стані алкогольного сп’яніння, скоює правопорушення, на які рядові працівники поліції Бучацького та Монастириського районів бояться відреагувати. Можливо така безкарна поведінка «активіста» пов’язана через «ділові» стосунки Довбенка із начальниками місцевої поліції Монастириська та Бучача – Дудином Володимиром Івановичем та Побуринним Ярославом Богдановичем?
Нагадаємо, що доморощений «активіст” неодноразово висловлювався на загал, що “прибив під себе ментів” – частину керівного складу поліції Бучача та Монастириська, з якими й почав реалізовувати свій план — власної наживи.

Також разом із начальником Бучацького РВУ ДМСУ в Тернопільській області Делявським Юрієм Володимировичем має спілні “промисли”(до речі хто він Делявський— державний службовець чи “активіст”???). На робочому місці “активісту” Делявському не сидиться, а заробітну оплату отримує справно, щомісяця. Довбенко та Делявський, називаючи себе «активістами», організували схему шахрайства по вимаганню грошей. Почали виявляти осіб, які здійснювали вирізку деревини, видобуток каміння, вилову риби у річці Дністер, організовували тотальні рейди по їх виявленню .
А далі саме цікаве в тому, що так названі «активісти» Делявський та Довбенко про виявлення фактів повідомляли “своїх кишенькових поліціянтів” з райвідділів, які приїжджали на їх виклики не із метою документування правопорушників, а  вимагати у них грошових коштів за не притягнення до відповідальності погрожуючи останнім затриманням і тюрмою. Люди боячись погроз і можливих наслідків від  дій поліції передавали “активістам” відкупне.

Довбенко, Делявський зі своїм шваґром Лучкою Р.М. по кличці «Птіца», спільно із працівниками ДП «Бучацьке лісове господарство» Литвина Тараса, Меленюка Мирона та інших, налагодили злочину схему щодо незаконної порізки дерев (дуб, ясен) на території лісових масивів Бучацького району . Лісничий Меленюк під’єднав до їхньої прибуткової справи свого сина Романа, який займався  транспортуванням “лівого”лісу. Ділки під прикриттям поліцейських Бучацького ВП, на чолі із начальником Побуринним Я.Б., незаконно вирубаний ліс звозили на «свою» пилораму с.Соколів Бучацького р-ну на земельній ділянці (к.н № 6121286600:01:001:0001) та на територію біля автомийки «LUX WASH 24» у м. Бучачі, з подальшою переробкою лісосировини за адресою Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Промислова, будинок, 3А(ТОВ Термінал Вуд), яку згодом експортували за кордон. Роль «активіста» Довбенка у цій схемі – це «мочити» тих хто буде присікати злочинну діяльність Делявського, Лучки, лісників…
СБУ було викрито злочину схему вказаних «ділків-активістів» у 2018 – 2019 роках, які прикриваючись громадською організацією, займалися протиправною діяльністю. По даному факту було порушено кримінальну справу №42018211180000009 за ст.246,290,364 КК України. Розслідування триває, чи СБУ «злиє» дану справу стане відомо згодом, скоріш за все справа іде до “зливу” А допоки триває «слідство» злочинці й надалі займаються своїм звичним промислом.

Також Довбенко та Делявський організували під прикриттям своїх кураторів із керівного складу поліції сезонний (березень-листопад) незаконний видобуток каменю — плити у Золопотіцькій зоні, який надалі продають на території області (заробіток за квадратний метр складає від 300 до 500 грн).
Доморощені “активісти” полюбляють дністрову рибку, самі не хочуть ловити, тому вирішили, що краще посидіти на березі річки в “засаді” й забрати у рибалок-браконьєрів рибку та сітки. Далі під прикриттям своїх спільників із поліції  рибалок “карали”, так що і рибку і грошики “заробили”.
Раніше СБУ тривалий час проводилося документування хабарника — начальника Бучацького РВУ ДМСУ в Тернопільській області Делявського Ю.В («активіста» як він себе називає), який через посередника організував отримання хабарів у громадян за виготовлення закордонних паспортів. Під час затримання посередника і Делявського Ю., в останнього при проведенні обшуку не виявили грошові кошти. За отриманою інформацією правоохоронців, під час затримання службовця -Делявського, той встиг з’їсти свого хабара та не подавитися.
«Активіст» Юрій Делявський, який є керівником Бучацького РВ міграційної служби України в Тернопільській області займається у свій робочий час стеженнями за поліцейськими патрульної поліції Тернополя, працівниками ГУНП, працівникам прокуратури Монастириська та Теребовлі, передає інформацію своєму спільнику «активісту» Роману Довбенку. Останній обвішується камерами та диктофонами, вступає у «нерівний двобій» з такими ненависними йому «мєнтами» та прокурорами. Але цікавим фактом є те, що так званий “борець” сам бігає до тих же “продажних мєнтів” писати заяви на своїх “ворогів” шукаючи порятунку у відділках поліції.

Якщо із «активістом Довбенком» все зрозуміло, то виникає запитання до керівництва «активіста»-держслужбовця Юрія Делявського, а коли Делявський думає виконувати свої безпосередні службові обов’язки??? Та чому ще знаходиться на займаній посаді??? Складається таке враження, що керівництво Делявського отримує користь від так званого його «активізму»  та покриває його.
Останнім надбання, так званих бучацьких грізних «активістів» Делявського та Довбенка є автомийка «LUX WASH 24» у м. Бучачі, яку  так Роман Довбенко полюбляє рекламувати у своїх постах. Автомийка   працює в порушення закону, у приміщенні  автомийки “активісти” створили свій так  штаб «борців за визволення Бучача» від порушників закону.  В селі Соколів Бучацького району «активісти» відкрили незаконну дизельну заправку (наливайка).
Хто такий Юрій Делявський — колишній дільничний інспектором міліції в Бучачі, після закінчення у 2008 році міліцейської школи в Івано-Франківську зрозумів, що грошей там не заробить та купив собі посаду в паспортному відділі, але ж не встиг відробити потрачені гроші за посаду як його звільнили не попрацювавши й двох років.
Делявський знову ж купляє посаду в обласному ДАІ у Тернополі й тут почав свою “трудову діяльність” – вимагання хабарі із водіїв, супроводи контрабандного товару (спирт, сигарети), супровід незаконно вирубаного лісу по області. У 2015 році Делявський всіляко затягував і уникав проходження атестації щодо підтвердження своєї професійної придатності для роботи в Національній поліції, шукаючи зв’язки, щоб через них знову ж купити будь-яку посаду у поліції. Не знайшовши підтримки, Делявський змушений був звільнитися з міліції.
 Далі буле..

P.S. Редакція звертається до людей, які постраждали від діянь бучацьких самопроголошених “активістів” та їх спільників із поліції , які створили стійке злочинне угрупування у Бучацькому, Теребовлянському районах , повідомляти відомі їм факти на email: akm2014@ukr.net.

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *