У Тернополі «Порядок Відповідальність Справедливість», чи СББ (Свавілля, Безлад та Безкарність)?

У ЗМІ ми вже неодноразово висвітлювалися події навколо знищення зеленої зони по вул.15 Квітня, що поблизу ринку «Оріон» стосовно зведення капітальної суцільної споруди розміром понад 100-кв.м.

 Нагадаємо, що 13.04.2017 р., «невідомими» було вщент знищено зелену алею, а це понад 21 живих дерев навпроти ринку «Оріон».

А вже 15.08.2017р., на місці зрізаних дерев на даній зеленій зоні по вул. 15 Квітня на підставі паспорта прив’язки для розміщення тимчасової споруди виданого співзасновниці кафе «Файного міста», що належить родині Заставних Пастирській Марії Кіндратівні заливається бетон.

 21.03.2018 р. та 22.03.2018р., на підставі паспорта прив’язки для розміщення тимчасової споруди поряд із ділянкою Марії Пастирської облаштовують бетонні фундаменти та зводять капітальні споруди її дочка Марчук Зоряна Ростиславівна та її зять Марчук Степан Анатолійович.:

На прикладі забудови газону по 15 Квітня Марчуками влада продемонструвала багаторічну кругову корупційну поруку правоохоронних органів та місцевої влади. Дані особи за певну грошову суму  отримали «дах» від місцевої поліції,  яка саботувала і продовжує саботувати будь-які перевірки по самочинному будівництві та знищенні дерев сім’єю Марчуків.

Перечекавши деякий час, допоки Пастирстка із Марчуками «заминають»та вирішують «питання»із скандалом навколо будівництва, з’являються інші «комерсанти» охочі збудувати комерційну нерухомість біля ринку «Оріон», проте вже в більших параметрах та кількості споруд. Будівельні роботи розпочалися 25.08.2020-р.

Ще у 2019-ому році Начальником Управління містобудування, архітектури та кадастру Бесагою В. Й. всупереч законодавству, замовнику ТОВ “Рій-АС” видано групу паспортів прив’язок для тимчасових споруд за адресою вул. 15 Квітня в межах зеленої зони. На даний час будівельники розпочали зняття верхнього шару ґрунту та ведуть підготовчі роботи для облаштування фундаменту.

Виходить, що ТОВ «РІЙ-АС» захопили ділянку більшу за площу, вказану в паспорті прив’язки для тимчасових споруд. На будівництві відсутнє огородження та будівельний паспорт об’єкту. Така бурхлива діяльність ділків становить небезпеку для перехожих, оскільки роботи проводяться безпосередньо на тротуарах, де  працює важка техніка.

Активісти за цією адресою викликали поліцію та писали заяву про злочин у місцеву прокуратуру про вчинення правопорушення відповідно до статті 364 КК України “Зловживання владою або службовим становищем”.

Тернополяни повинні знати, що поліція та прокуратура більше схожі на структурні підрозділи Тернопільської міської ради , а тому і не дивно, що громада завжди залишається при своїх інтересах.

Обласна прокуратура на одній із відповідей від 09.07.2019р.за підписом О.Маслюка, на численні звернення щодо порушень законодавства при встановленні МАФів(ТС) та бездіяльність, як місцевої прокуратури, так і поліції надала цілком зрозумілу і логічну для всіх відповідь – “реагувати не буде”:

Пересічні Тернополяни, які захоплюються красою поклденої бруківки від влади навіть не здогадуються , яку площу комунальної землі роздерибанили місцеві ділки нібито від імені громади в обхід аукціону.

Вони продовжують видавати строкові Сервітути на розміщення нібито тимчасових споруд (МАФів, лотків тощо.), а по факту, будуються капітальні споруди.  

Пункт Строкового Сервітуту 4.4.5 (заборона проведення будь-яких будівельних робіт на наданій ділянці),  порушення якого призводить до розірвання Договору в односторонньому порядку із порушником – не діє.

У місцевої влади схема побудована таким чином, що на повідомлення городян про порушників п. 4.4.5 відсутній будь-який механізм контролю.

Саме у зв’язку зі спрощеною процедурою дерибану землі, останні 10-ть років тимчасових споруд встановлених із порушеннями вимог паспорту прив’язки не виявлено:

Це свавілля,безлад та безкарність влада називає – «Порядок Відповідальність Справедливість».

P.S.   4.08.2020р  рішенням слідчого судді відомості по зведенню Пастирська-Марчуки капітальної споруди — внесено в ЄРДР. Розслідувати будуть  як полюбляють зазначати полісмени у своїх відписках – “всебічно”та “неупереджено”. Чим такі розслідування закінчуються  неважко здогадатися…

 

 

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *