“Моральні виродки”- слуги громади продовжують дерибан комунального майна

У Тернополі до влади прийшли нові та не зовсім – депутати. Одне,що залишилося незмінним,це  «хитровимахан»і безкарні  схеми розкрадання міської землі під будівництво. Ті, кому тернополяни на виборах доручили розпоряджатись комунальним (а значить – нашим з вами) майном і землею – судячи з усього, дбають не про збагачення бюджету міста, а лише про власну вигоду..

 29-го січня сесія тернопільської міської ради проголосувала за дозвіл на приватизацію виробничих приміщень площею 5972, 7 кв.м. за адресою вулиця Тролейбусна, 7а. І щасливчиком-покупцем депутати визначили нинішнього орендаря цих приміщень ТОВ “Сервісавтотранс+”.  На сесії – від керівництва міськради – пролунала і ймовірна вартість цих шести тисяч квадратних метрів – 8 мільйонів гривень. А може й 6 мільйонів, якщо врахувати так звані невід’ємні «покращення», які нібито зробив орендар. Та, зрештою, навіть, якщо 8 мільйонів, то це – просто мізерна сума за такий об’єкт комунальної власності. А тепер давайте розберемося чому мізерна сума..

Спочатку про сам об’єкт. Це приміщення колишньої міської шляхово-експлуатаційної дільниці (МШЕД), які розташовані ближче до вулиці Лучаківського, але адресу мають – Тролейбусна, 7а. Тому, це є дуже ласий шматок землі, який зараз, як цнотливий острівець, вже весь оточений житловим будівництвом. І є всі підстави вважати, що і територія колишнього МШЕДу невдовзі почне забудовуватись. Які підстави? По-перше, у плані зонування Тернополя ця ділянка якимось чином вже отримала позначку “Ж-4” (а це багатоповерхові будинки), а по-друге – на паркані території вже встановлено табличку (на фото) про будівництво великого житлового кварталу саме за адресою Тролейбусна,7а.  Глянути на площу задекларованої майбутньої забудови, і можна  зрозуміти, що без “долучення” земельки колишнього МШЕДу – ну, ніяк не обійтись…

 Ця  махінаторська заради власної наживи шляхом передачі у власність майна громади схема розроблялась заздалегідь і планомірно. Спочатку ліквідували МШЕД. Потім довели приміщення до “бідненького” стану. І нарешті віддали об’єкт в оренду “своїй” людині – колишньому міліціонеру, «борцю з організованою злочинністю» Сергію Пушкарю, який зараз і очолює ТОВ “Сервісавтотранс+”. Чому – “своїй людині”? Та тому, що отримати у Тернополі такий об’єкт в оренду, а потім і “добро” на його викуп за нещасних 8 мільйонів – це, просто фантастична фантастика… Також додайте сюди той факт, що ще у 2017-ому ця земельна ділянка мала у Генплані позначку “10.20” – тобто, використання для транспортних потреб комунальних підприємств. А тут  раптом отримала статус “Ж-4” під забудову.

Від редакції:

Нагадаємо, згідно з офіційними даними, ТОВ «Роял Контракт» (в народі більш відома як «Авангард»)  керує Тарас Аркуша. Саме ця фірма кілька років поспіль отримувала від мерії кошти за те, що охороняє приміщення на вул. Листопадовій, деякі школи та комунальні підприємства ТМР. В кулуарах «Авангард» називають «ручною» фірмою мера, якою негласно курує його екс-заступник Володимир Камінський. Здавалося б, для чого створювати нову? І головне – хто за нею стоїть? Відповіді, здається, лежать на поверхні. Так керівником та співзасновником «Роял Контракт» з приставкою «Т» є Сергій Пушкар. Раніше він працював у правоохоронних органах, де із простого водія дослужився до заступника начальника управління боротьби з організованою злочинністю ГУ Нацполіції. Коли цю структуру ліквідували, Пушкар пішов на «вільні хліба». Сергій Пушкар є людиною  сумнозвісного екс Убозівця Василя Джиджори, який на сьогодні обіймає посаду  начальника Управління стратегічних розслідувань області . Славні екс Убозівці від кришувань перейшли до схем по  «віджиму» разом із посадовими особами ТМР  комунального майна у громади.

Рішення виконавчого комітету від 11 липня 2018-го №520  ділки ТМР  намагалися  на користь Сергія Пушкаря   “Віджати ” приміщення у громади де знаходиться 78 аптека площею 633,7 кв. Ось таке злочинне угруповування екс- убозівців, депутатів  та посадових осіб ТМР  орудує у Тернополі.

Як би не було, табличка про будівництво житлового кварталу за адресою Тролейбусна,7а – публічно висить на паркані. І 29-січня сесія міської ради мала б чесно сказати, що на ділянці Тролейбусна, 7а планується будівництво і виставити приміщення не на приватизацію орендарем, а на аукціон для потенційних забудовників. І тоді бюджет Тернополя міг би отримати величезні гроші… Натомість, все “котиться” до того, що корупційне бабло розійдеться по деяким кишеням…

 Цією ситуацією мали б поцікавитись правоохоронні органи,але нажаль їх цікавлять земельні ділянки для особистих потреб .

 Від когось з керівництва міськради, бажано від самого Сергія Надала, хотілось би почути публічно і чітко – що буде з цим об’єктом після приватизації?…чи будуть там будувати житло?…чому вже встановлена табличка про будівництво саме на Тролейбусній, 7а?… і, якщо будівництво все-таки планується, то чому тільки 8 мільйонів, а не аукціон для користі бюджету??? Чи почуємо конкретні відповіді на ці нериторичні запитання? Не відомо. А поки що…Маємо -те що маємо..

Джерело: пост у мережі facebook Сергія Сінкевича

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *