На Тернопільщині, щоб не повертати борг “активіст”переслідує жінку.Факти

 Жителька м. Бучача  Марія Панькуш довго дружила із Надією Назарян. Пані Надія в той час співмешкала з екс-міліціонером Валерієм Довбенком, якого звільнили з органів за побиття двох жінок у стані алкогольного сп’яніння.

У листопаді 2017 р. Надія Назарян та Валерій Довбенко розпочали у м. Бучач та поза межами міста збір коштів. Як всім пояснював сам Валерій, кошти  знадобилися на відкриття бізнесу, через те, що всі свої накопичення та  нерухомість він після розлучення залишив своїй колишній дружині та сину Роману. Це вже згодом стало зрозуміло, що  кошти були зібрані для особистих потреб, а Валерій Довбенко виявився  шахраєм, який “кинув” своїх позичальників на круглу суму грошей.  Наприклад, у жительки м. Бучача  Любові Москалик (Помазанська) Валерій видурив грошові кошти у сумі  6 500 тис. дол. (справа про стягнення у Бучацькому  суді), Чимериса Олега  — 2000 доларів і цей список можна проддовжувати.  

Марія  Панькуш у 2013 році повернулися з Англії, де працювала три роки. Під час перебування закордоном змогла зібрати невеликі заощадження.  Марія декілька разів відмовляла у позиці грошових коштів Валерію. Однак під впливом вмовлянь співмешканки Валерія, своєї подруги Надії Назарян,  12.05.2017р. Панькуш  все ж таки надає у борг Валерію 1 500 євро. Було обговорено дату повернення позиченої суми (13.10.2017р.) та написано розписку про позику.

В обумовлену дату грошові  кошти Валерій не повернув. Марія розуміла, що різне буває, а тому чекала. Оскільки Валерій Довбенко та її подруга Надія довший час не виходили із нею на зв’язок, Панькуш вирішила сама нагадати про повернення  боргу.

Після того, як жінка нагадала Валерію про позику, син Валерія – Роман Довбенко, якого вона до того часу не знала, почав її переслідувати, ображати, зводити на неї наклепи та поливати брудом в мережі Інтернет. Реагуючи на такі неправомірні дії та аморальну поведінку зі сторони Романа Довбенко, Марія Панькуш неодноразово зверталася у поліцію, але все було марним. Поліція не реагувала, чим спонукала Романа до ще активніших протиправних та аморальних дій, що принижують честь та гідність людини.

Дивує те, що знайшлися у молодого наклепника прихильники, які захоплені  його аморальною поведінкою. Більше того, активно коментують його дописи у мережі Фейсбук щодо Марії Панькуш та інших.

Оскільки борг у сумі 1 500 євро батьком Романа Довбенка Валерієм так і не було повернуто, жінка звернулася в суд. Рішенням Бучацького районного суду від 25.09. 2018 р. було вирішено стягнути  із Валерія Довбенка за договором позики 1 500 євро.

Перед тим, 08.09.2018 р. о 9.40 ранку, Марія Панькуш йшла на промисловий ринок, при вході на ринок,  що у  м. Бучач на  вул. Галицькій, 56, здійснював торгівлю жіночими колготами та спідньою білизною Роман Довбенко.

В Романа виникла суперечка зі старшою жінкою Лідією (Л.),  яка торгувала поряд. Роман голосно ображав та принижував жінку нецензурною лайкою, хоча за віком годився їй в сини. Ставши випадковим свідком такої ганебної картини, Марія Панькуш звернулася до працівників поліції в лиці Боднарука Ігоря та Неділенько Ярослава, які знаходилися неподалік, щоб ті перевірили документи на право здійснення торгівлі  у молодого чоловіка. Почувши це, Роман Довбенко вигукнув Марії: “Застрілься” та завдав удару в обличчя кулаком.

Отримавши удар в лице, Марія Панькуш втратила свідомість та впала на бруківку. Біля  10.00 жінку було госпіталізовано з місця події каретою швидкої допомоги до місцевої лікарні, а кривдник і надалі залишився торгувати. Роман Довбенко, отримавши консультацію в  адвокатів Андрія Пасічника та Ігоря Андрусенко, по завершенні торгівлі, о 16. 45 того ж дня  прибув в місцеву лікарню та заявив, що Марія Панькуш його побила — нанесла тілесні ушкодження. Медпрацівниками, окулістом Слюсарчук та травматологом Савуляк, було  поставлено діагноз Роману: кон’юнктивіт очей (запалення) та гіперемія (переповнення кров’ю судин). Тобто, в Романа Довбенка у проміжку від 10-год. до 16.45  з’явився кон’юнктивіт та гіперемія.  Після встановлення такого дивного для  надуманих побоїв діагнозу, Роман Довбенко пише заяву у поліцію про нанесення йому тілесних ушкоджень Марією Панькуш. Але наклепу молодому чоловіку виявилося замало, Роман  в мережі Інтернет вихваляється, що “приземлив” “Карлсона” задницею на бруківку. Починає  переслідувати, зводити наклепи та доноси, в образливій формі висловлюватися, принижувати честь та гідність жінки.

Допоки Марію Панькуш приводили після удару до тями у лікарні, Роман Довбенко обзавівся свідками щодо спричинення йому тілесних ушкоджень. Свідками зі сторони вже “потерпілого” Романа  ідуть працівники Бучацького відділу поліції Боднарук Ігор та Неділенько Ярослав, до яких зверталася Марія Панькуш з проханням перевірки документів на  торгівлю у Романа Довбенка. Також на свою користь Роман залучив свідком місцеву мешканку із сумнівною репутацією Руслану Надвернюк.

Пані Надвернюк,  перебуваючи понад 50 метрів від місця події, у суді заявила, що не бачила ні працівників поліції, ні швидку, а лише бачила, як Марія Панькуш дає ляпаса долонею по щоці Романові Довбенку.

Найцікавіше те, що на судові процеси, де Роман Довбенко виступає у статусі обвинуваченого ст. 125 ч.-2,  (Монастириський  районний суд, суддя Галіян І.М), молодик не з’являвся декілька раз. До молодого чоловіка було декілька раз застосовано привід, але, як на диво, Бучацька поліція не змогла встановити місце перебування Р. Довбенка. 

Хоча Романа щодня можна спостерігати у компанії начальника Бучацького паспортного столу (ДМС) Юрія  Делявського — на вул. Міцкевича, 6 — за два кроки від відділку поліції, а також на автомийці «Lux Wash», що на вул. Тичини, 3 — у швагра Юрія Делявського Романа Лучко. Врешті за неприбуття на судові засідання Довбенка було притягнуто до адміністративної відповідальності двічі — адмінпокарання у вигляді штрафів по 2000-тис. грн. та 4000 грн.

Суди тягнуться вже понад три роки, штучно затягуються обвинуваченим та його захисником Ігорем Андрусенко. Адвокат Андрусенко відомий у Бучачі як “рішала”, рішає питання із суддями та прокуратурою про уникнення адміністративної, кримінальної чи цивільно-правової  відповідальності.

Так, позика грошових коштів у сумі 1 500 євро  Валерію Довбенко  перетворила життя мешканки м.Бучач на жах, системні образи, приниження, переслідування, наклепи, доноси з боку особи, яка себе називає Бучацьким активістом.

Діяльність Бучацького активіста яскраво виражена наклепами, поливанні брудом, провокаціями. А все це залишається безкарними через те, що за цим стоять працівники Бучацької, Монастириської поліції та прокуратури, начальник паспортного столу м. Бучач Юрій Делявський, адвокати Андрій  Пасічник та Ігор Андрусенко, заступник обласного прокурора Олександр Божко, Михайло Апостол та інші.

Довбенко Роман та Делявський Юрій  у 2020 році намагалися поновити на службі в Національній поліції України батька Довбенка Романа – Довбенка Валерія, який в березні 2006 року за побиття вчителів Золотопотіцької музичної школи був звільнений з міліції та у 2006 році за статтею 296 КК України засуджений до одного року позбавлення волі. Звільнення із поліції не завадило Довбенку Валерію отримати статут пенсіонера МВС та, відповідну відомчу пенсію.

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *