Квартири для потрібних, а для неугодних КДК

                                       КДК- кваліфікаційно дисциплінарна комісія прокурорів 

16 квітня 2020 року, прокурор Тернопільської області Петро Бойко представив колективу виконувача обов’язків заступника прокурора області – Олександра Божка, призначеного наказом Генерального прокурора Ірини Венедіктової від 14 квітня 2020 року.

Від 30.09.2020р Божко О.С. призначено на адміністративного заступника керівника Тернопільської обласної прокуратури. Місячний оклад  43 789-грн.

Ще тоді обласний прокурор  Петро Бойко обіцяв активізувати розслідування у провадженні щодо можливих підробок Генерального плану міста. Адже кричуща ситуація, пов’язана з виділеними земельних ділянок, будівництвом. Все це робиться на підставі Генплану тому, це болюче питання для громади Тернополя. Провадження «маринується» вже орієнтовно 6 років і демонструє, на скільки «ефективною» є робота правоохоронних органів, коли в провадженні фігурують владні установи чи чиновники вищого рівня.  Олександр Божко  у 2020 -році запевняв журналістів ,що це кримінальне  провадження потрапило в його поле зору та взято  на його особистий контроль.  Але ситуація із даним провадженням вийшла у стилі  обіцянки-гумору Володимира Зеленського про боротьбу із корупцією.  Для прокурора Божка   насправді теж виявилася  набагато глибша ситуація із Генпланом, ніж йому здалося при заходженні на посаду. Процесуальне керівництво здійснюється вже понад шість років Тернопільською місцевою прокуратурою, слідство здійснюється «неупереджене» та «об’єктивне» слідчими Тернопільського відділку поліції.

Першою гучною справою якою відмітився  Божко, це  злив інформації в вересні 2020-року з закритої гулянки в обласній прокуратурі де «правоохоронці» обмивали  призначення на посаду нового  прокурора області Миколи Петришина. Саме Олександром  Божком. було «злито» інформацію із прокурорського застілля скандальному Бучацькому «активісту» Роману Довбенку.  Активіст  миттєво завантажив інформацію  в інтернет, що в свою чергу  викликало резонанс і було підставою для звільнення Петришина М. з посади.

Нагадаємо: Петришин став прокурором Тернопільської області 14 вересня. У перший же день прокурор влаштував бенкет, на якому змушував підлеглих обіцяти “виконувати будь-які накази”, а якщо вони не будуть підкорятись, та пообіцяв їх “їб*ти як тупих свиней”.

На знак вдячності  перший заступник обласного прокурора  пан  Божко  бере на особистий контроль всі скарги, заяви, повідомлення щодо неправомірних дій зі сторони  Бучацького «активіста» та його діяльності, припиняє їх рух.  Справи де Довбенко  є підозрюваним, обвинувачуваним, під тиском прокуратури затягуються та закриваються, а там де “активіст” є потерпілим  (внаслідок своєї провокативної діяльності)  прокурорами та поліцаями  з неймовірною швидкістю та без дотримання всіх процесуальних процедур направляються до суду.

          Для поширення свого впливу та  почуття вагомості у прокуратурі розробляє особисті бланки з гербом України та надає відповідні  розпорядження. У Генеральній прокуратурі схвалюють таку самодіяльність в супереч нормам закону з діловодства, вимогам до бланків  розділу  6 ДСТУ 41632003. Також із  розпорядження на власних бланках за №  05-5вн-20 від 16.11.2020р. та  № 02-8вн-20 від 16.11.2020р.,  прослідковується що Божко О. втручається в діяльність прокурорів.

За інсайдерською інформацією керівництво Тернопільської обласної прокуратури в особі її керівника Миколайчука А.Б., заступників Божка О.С. та Табаки Ю.Б. надає дозволи на приватизацію службових квартир для «своїх». Заставляють членів квартирної комісії з-поміж підлеглих голосувати позитивно за такі рішення під погрозою звільнення з посад. Таке голосування керівництво прокуратури видає  за «колегіальне рішення».

Для того, щоб голосування квартирної комісії були позитивними до їх складу умисно включено деяких лояльних до керівництва осіб, які фактично й отримують у приватну власність ці квартири.. Внаслідок таких дій квартири, які належать прокуратурі як службові, а фактично є власністю Тернопільської міської ради та громади Тернополя  привласнюються на користь окремих працівників, які насправді уже мають житло та його не потребують.

Інтереси тих працівників прокуратури, які дійсно потребують поліпшення житлових умов, потребують службового житла та проживають на орендованих квартирах, ніхто до уваги не бере.

Одну із таких службових квартир надали можливість приватизувати працівнику Генеральної прокуратури Бугіру Євгену Михайловичу,  який обіймає посаду прокурор відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України.  Дана посадова  особа  на службове житло від обласної Тернопільської прокуратури права не мала. У власності згідно з декларацією у пана Бугіри є житловий будинок площею 71 кв.м(Львівська область), квартира у Миколаєві площею 63-кв.м, земельні ділянки у с.Буцнів Тернопільської області площею 616-кв.м. та 142- кв.м, квартира в Тернополі у безоплатному користуванні  72-кв.м, службова квартира 42-кв.м. тощо. Як бачимо досить досить плідно пан Бугір наглядає за прокурорами. Інші збідовані безхатченки – прокурори, що отримали у власність службові квартири, інтереси  яких відстоював особисто перший заступник керівника Тернопільської обласної прокуратури  Олександр Божко через дружні стосунки, це  Кнобель Ю.В., та  Гусак Л.О.

Кнобель Юрій Васильович-начальник відділу, Тернопільська обласна прокуратура. Володіє  збідований прокурор у Тернопільській області житловим будинком 163,70-кв.м, ділянкою 1500-кв.м (Гусятин), безоплатно користується житловим будинком 156.30м.кв та ділянкою 3200-м.кв. у Чортківському районі, квартирою у Тернополі площею 63-кв.м. На дружині Кнобеля  понад 4000 м.кв земельної площі тощо.

Гусак Ліля Олегівна прокурор відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області. Володіє  жіночка житловим будинком у м.Скалат 93,8 кв.м.У 2017 році придбала автомобіль  NISSAN QASHQAI 2012р., випуску(ринкова вартість  356 814 грн)

Ось вам на лице   запорука недоторканості посадових осіб Тернопільської міської ради, процвітання корупції, бездіяльності правоохоронних органів та непохитності прокурорських крісел.

Вся «популярність»  Божка О.С.,лише  полягає в його особистому конфлікті з  Андрієм Портновим. Божко будучи на посаді прокурора Генпрокуратури розслідував справи про  ймовірне незаконне збагачення, зловживання повноваженнями та привласнення майна Портновим. Однак за ці дії Портнов не поніс жодної відповідальності. Занадто багато “своїх” людей залишилось у системі, яка не здала свого творця. Водночас інший працівник системи Олександра Божко набув слави та  став   жертвою нападок та погроз зі сторони Портнова. Саме завдяки цій  безрезультативній справі  інтернет-видання, ЗМІ   розкрутили та створили ілюзію навколо особи прокурора  такого собі   принципового, безстрашного  борця за справедливість.

А фактично всі провадження, які були доведені до суду відносно державних органів, органів самоврядування в Тернопільській області  були розпочаті ще за керівництва прокурора області Петра Бойка. А,  Олександр Божко виявився черговим працівником системи із хворобливим почуттям значущості, жагою  влади  та шкурних інтересів. У Тернопільській прокуратурі взяв під своє «крило» прокурорів. Розставляє на керівні посади підконтрольних йому  людей. Тих прокурорів хто не згідний із його «політикою» правління «множить на нуль» скаргами на Кваліфікаційну дисциплінарну комісію прокурорів де ними займаються «свої» люди.

     Щоб розширити свій прокурорський вплив  Олександр Божко нещодавно подав документи  на керівну посаду   у Спеціалізовану Антикорупційну Прокуратуру, в очікуванні співбесіди.

    Громадськими організацій було направлено подання у Кваліфікаційну дисциплінарну комісію прокурорів на перевірку діяльності заступника обласного прокурора. Як відомо, пан Божко є великим шанувальником   поліграфу. Саме  тому,  громадські організаціі  підготували   перелік питань, щодо  втручання Божка  в діяльність прокурорів, отримання ним квартири на підставних осіб тощо та  готові надати для проходження поліграфу перелік запитань  за першої потреби. Крім того представника ГО просять  дозволу  бути присутнім представнику ГО при розгляді самого питання, щодо зловживання службовим становищем Божком О.С.. Відповідь за комісією (КДК), адже відомо, що  «Ворон ворону око не виклює…

Зверніть увагу!

Підозру у корупції отримав начальник управління Міноборони за активи на 14 млн. гривень

В Україні скандал за скандалом. Спливають усе нові подробиці махінацій із розкраданням коштів у Міністерстві …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *