Замість демонтажу споруди суддя Позняк покарав Заставного штрафом

Як уже публікувалося раніше місцевими ЗМІ, у Тернополі є дуже потужна сім’я «народного» ексдепутата -ресторатора Романа Заставного. Ця сімейка  встановила на проїжджій частині дороги тимчасову забігайлівку біля бару “Файне місто”, яка переросла в постійну. Всі звернення громадських активістів протягом 2015-2017року  до міської ради та поліції на явні порушення зі сторони «народних» рестораторів по встановленню на дорозі даної споруди було залишено без належного реагування.

6 квітня 2021 року інспектор ВБДР УПП Управління патрульної поліції в Тернопільській області направив директору ТОВ «Україна» Ресторан Марії Заставній вимогу №62, якою вимагав до 07.05.2021 року вжити невідкладних заходів щодо демонтажу тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності (площадка ресторанів «Файне місто») що знаходиться по бульварі Тараса Шевченка 23 в місті Тернополі.

Оскільки заходів з демонтажу так і не було вжито площадка ресторанів «Файне місто»), чим порушила вимоги пункту 1.5 Правил дорожнього руху та чим вчинили адміністративне правопорушення, передбачене статтею 188-28Кодексу України про адміністративне правопорушення( йдеться у рішенні суду).

І ось суд постановив:

ОСОБА_1 , визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 188-28 КУпАП, та призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі 20 неоподаткованих розмірів доходів громадян, що становить 340 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Штраф має бути сплачений не пізніше як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження такої постанови – не пізніше як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення. У разі несплати правопорушником штрафу у зазначений строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується: подвійний розмір штрафу (680) гривень; витрати на облік зазначених правопорушень.

Стягнути із ОСОБА_1 судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення в розмірі 454 грн.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Строк пред`явлення постанови до виконання – протягом трьох місяців після її винесення. В разі оскарження постанови перебіг строку давності виконання зупиняється до розгляду скарги.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення може бути оскаржена прокурором у випадках, передбачених ч.5 ст. 7 КУпАП, особою, щодо якої її винесено, а також потерпілим протягом десяти днів з дня винесення постанови до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області.

Ось приклад того, як  іменем держави Україна  приймаються рішення на користь бізнес-інтересів впливових родин.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/98805845

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *