Керівник водних ресурсів Назарій Хрущ звикає до “нелегкого” життя чиновника

Увага громадськості завжди прикута до одіозних чиновників та тих, хто з легкої руки витрачає кошти платників податків на власні потреби. Нещодавно журналістам стало відомо про те, як царює у своїй вотчині керівник Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області Назарій Хрущ.

Примітка:

16 серпня2021р., Перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Дем`янчук представив трудовому колективу Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області нового керівника Хруща Назарія Григоровича(депутат від «Слуги народу» Скалатська міська об’єднана територіальна громада), на якого було покладено виконання обов’язків начальника РОВР згідно наказу Держводагентства від 13.08.2021 № 233-ос.

У свою чергу Назарій Хрущ висловив подяку в.о. Голови Держводагентства та голові Тернопільської облдержадміністрації   Володимиру Трушу за виявлену довіру та запевнив, що завдяки тісній співпраці  йому вдасться на належному рівні виконати поставлені перед галуззю завдання.

Не пройшло і трьох місяців, як  у вищевказаній організації розігралась справжня драма. Працівники офісу водних ресурсів у Тернопільській області написали звернення у якому просять захистити їх та керівництво від… новоприйнятих працівників та неправдивих обвинувачень у бік їх нового керівника. Ймовірно, працівники мають на увазі своє бажання дозволяти керівнику й надалі використовувати  службове авто в неробочий час в особистих цілях та паливо, яке придбане за кошти платників податків.

Достеменно не відомо чи був примус зі сторони Назарія Хруща, але дивним є те, що подібні звернення мали б бути ініційовані профспілкою, чого зроблено не було. Хто виступав ініціатором  даного звернення теж невідомо, але оперативність зібрання підписів із всієї області за два дні вражає. Можна зауважити лише одне, що діяльність, пов’язана з корупцією, така як протегування, непотизм і зловживання владою, може впливати практично на всю політику щодо кадрових ресурсів.

 Але  факт, як то кажуть, вперта річ. Так, за період своєї діяльності на посаді, чиновник був неодноразово помічений за використанням службового авто (держ. номер ВО 6261СІ) у вихідні та святкові дні  у власних потребах.  Було зафіксовано як він керував вище вказаним автомобілем 30.10.21р. у напрямку Тернопіль – Скалат у селі Смиківці, 31.10.21 о пів на першу ночі авто рухалось по вулиці Тернопільській в Підволочиську, а з 12.00 до 13.10  того ж дня було двічі зафіксовано по вулиці Бродівській у Тернополі, а далі у Смиківцях та близько 14.00 на в’їзді у місті Скалат (керівник офісу водних ресурсів проживає у місті Скалат – прим. авт.). Вже на наступних вихідних – 6 та 7 листопада даний автомобіль було зафіксовано в Тернополі на горбатому мості, на вулиці Бродівській, Руській та неодноразово у селі Смиківці та на в’їзді в Скалат.

Мова йде про використання чиновниками службового автотранспорту. Службове авто купують для виконання виключно службових обов’язків на кошти громади. Отже громада є власником авто. Збоченим є розуміння того, що виборче чи призначене керівне крісло автоматично прив’язане до авто, яке можна використовувати як заманеться.

І якщо вже колективу байдуже на те, як «раціонально» керівник використовує майно організації, то принаймні мало б бути не все рівно на організацію робочого процесу, а точніше її відсутність.

З часу призначення на  хлібну посаду  «Слуга народу» Назарій Хрущ проявив повну неспроможність охопити проблеми водної галузі краю та налагодити роботу підпорядкованих підрозділів. Через відсутність професійного досвіду у даній галузі не було  проведено аудиту за попередній період. Плани робіт по підрозділах до кінця цього року не сформовані. Відсутня система надання завдань по підрозділам та контроль за їх виконанням. Про те, що не відбуваються відновні роботи меліоративної техніки можна і не згадувати.  Також керівництвом РОРВ у Тернопільській області не було проведено атестацію працівників на професійну спроможність. І найголовніше – не було вжито заходів на виявлені порушення у фінансово-господарській діяльності у структурних підрозділах (про що буде обов’язково  у наступних публікаціях).Звісно, а навіщо Назарію Хрущу  “напрягатися”, якщо його спину прикриває експодатківець,охочий до легкої наживи  та знавець в ігровому бізнесі “Слуга народу” Володимир Труш.

З однієї сторони можна зрозуміти підлеглих, яким важко заперечити чи відмовити керівництву, адже від цього напряму залежить нарахування премії та її розмір. А от преміями Назарій Хрущ себе та своє близьке оточення не обділяє, але про це згодом. Про Хруща та Труша далі буде…

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *