Суддя Апеляційного суду Тернопільської області Людмила Галіян

Знайомтесь, суддя Апеляційного суду Тернопільської області – Людмила Галіян.

Свою суддівську кар’єру Людмила Галіян розпочала в 2005 році з призначення її суддею Тернопільського міського районного суду. У 2010 році в межах п’ятирічного терміну Людмилу Євгенівну призначають суддею Апеляційного суду Тернопільської області, де вона працює і до сьогодні.

Родинні зв’язки в судовій системі.

  1. Козак Ігор Осипович (чоловік) – протягом 1988-2016 років працював суддею Апеляційного суду Тернопільської області.
  2. Козак Володимир Ігорович (син чоловіка) – з 2011 року працює помічником судді в Тернопільському міськрайонному суді.
  3. Козак Ірина Василівна (невістка) – з 2008 року працює помічником судді в Тернопільському окружному адміністративному суді.

Враховуючи роботу на державних посадах обох членів подружжя(Галіян –Козак), основними доходами всі роки для них була суддівська заробітна плата. Загалом, проаналізувавши суддівські декларації за минулі роки можемо підрахувати, що разом суддівське подружжя заробило мільйони.

Проте цікавішою є ситуація з суддівським майном. Так, суддя Людмила Галіян володіє будинком площею 234 кв. м. у селищі Великі Гаї в передмісті Тернополя та квартирою площею 49 кв. м. у самому Тернополі.

Ще один будинок площею 166 кв. м. перебуває у власності чоловіка Людмили Галіян  екс- судді Ігоря Козака. Знаходиться будинок у туристичному селі Татарів за 13 км від гірськолижного курорту «Буковель».

Пам’ятаючи, що будинки в таких туристично привабливих місцях часто використовуються як приватні садиби та готелі для відпочивальників, журналісти перевірили будинок суддівського подружжя і не помилилися: маєток виявляється функціонуючим готелем. Двоповерховий котедж на 8-11 місць, з сауною, альтанкою та мангалом приймає гостей цілий рік, втім жодного доходу від цієї діяльності в деклараціях суддів не зазначено.

Декларування маєтку як жилого будинку та використання його як садиби для туристів – є типовою схемою   приховання доходів та факту здійснення підприємницької діяльності, що заборонено держслужбовцям. Попри заборону, поняття «комерсанти у мантіях» звичне явище для українського суспільства.

Ще одним корисним вмінням, притаманним багатьом держслужбовцям, є вкрай дешева купівля майна, і очевидно, вона також характерна подружжю Козак-Галіян. У жовтні 2017 року Ігор Козак подає декларацію про суттєві зміни, в якій, зокрема, повідомляє про придбання автомобіля Hyundai Santa FE 2008 року випуску за неабиякою вигідною ціною – 49 тис. гривень, що менше 2 000 у.о. При цьому на сайтах продажу ціни на подібне авто стартують від 8 000  у.о.  У квітні 2020 року Людмила Галіян, щоб відповідати   свому статусу  судді купує собі  автомобіль AUDI Q7    2018р. випуску, за  теж дуже вигідною ціною 26 000 у.о.(ринкова ціна від 40 тис. у.о.). Звичайно, єдиним поясненням подібної ціни є купівля даного автомобіля на іноземній реєстрації, однак, навряд чи такий спосіб купівлі авто личить служителям української Феміди.

Відповідно до декларації за 2020 рік наші служителі Феміди  за основним місцем роботи  змогли розжитися майном за дуже привабливими цінами  :

  • Квартира у Тернополі площею 49,20м.кв, вартістю – 8 грн.
  • Земельна ділянка у Великі Гаї ( Тернопільський район)   площею 520 кв.м, вартістю – 829 у.о.
  • Земельна ділянка у Великі Гаї ( Тернопільський район)   площею 234 м.кв., вартістю – 367 у.о. 
  • Земельна ділянка у Чернелів-Руський (Тернопільський район) площею 2018 м.кв. вартістю – 2 400 у.о.
  • Земельна ділянка у   Волиця ( Самбірський район / Львівська область) площею 1121м.кв. вартістю – 2 600 у.о.
  • Будинок у Великі Гаї ( Тернопільський район) площею  234,60м.кв, вартістю 27,600 у.о.
  • Будинок  у Татарів ( Яремче / Івано-Франківська область) площею 166,40 кв.м., вартістю 19 000 у.о. 
  • Земельна ділянка у Татарів ( Яремче / Івано-Франківська область) площею 169 кв.м., вартістю 208 у.о.
  • Житловий будинок у Волиця ( Самбірський район / Львівська область) площею 98,10 кв.м., вартістю – 670 у.о.
  • Автомобіль HYUNDAI SANTA FE рік випуску , за ціною 1,750 дол.(ринкова ціна від 8 тис.дол.)
  • Автомобіль AUDI Q7 рік випуску  2018.,за ціною 26 000 у.о.(ринкова ціна від 40тис.дол.)
  • Гараж у Тернополі площею 18,8м.кв за 280у.о.

 Також служителям Феміди     Козак Ігорю Осиповичу та Галіян Людмилі Євгенівні не відома вартість набутого за час суддівства майна:

  • Земельна ділянка у Татарів ( Яремче / Івано-Франківська область) площею  1097м.кв.
  • Земельна ділянка у Білокриниця ( Кременецький район / Тернопільська область) площею 1112 м.кв.
  • Земельна ділянка у Чернихів ( Зборівський район / Тернопільська область) площею 1000кв.м.

Об’єднане  управління пенсійного фонду в Тернопільській області   за 2020 рік зробило нарахувань сім’ї Козак-Галіян  у сумі 637 250 грн.(22 850 у.о.) 

Як бачимо, судді  вигідно купують майно та ведуть готельний бізнес. Але така інформація не цікавить як антикорупційні органи, так і Вищу кваліфікаційну комісію суддів України які визнали, що суддя Людмила Галіян відповідає займаній посаді.  Як кажуть –«Ворон ворону око не виклює».  

Тим часом платники податків щомісяця і надалі  оплачують  утримання таких  суддів як  Галіян Людмила Євгенівна, заробітна плата якої становить  153тис.гривень( 5 500 у.о.)

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *