“Тихе” тернопільське кривосуддя

Нагадаємо, 15 років тому Олег Струнь збив на смерть людей і втік. Тоді під колесами авто загинули дві подруги 16-ти та 18-ти років. Трагедія трапилася у селі Петриків.

Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. У темряві Світлану побачили не відразу. Місцеві жителі припускають, що її тіло пронеслося на капоті автомобіля ще метрів до 30, а тоді впало. Смерть Наталі Гнатієвич була не менш жахливою. Дівчина вдарилася головою об лобове скло з такою силою, що пробила його. Уламки перерізали шию, і голова опинилася в салоні смертоносної машини, поруч із водієм-убивцею.

Не зважаючи на прохання батьків, частину тіла однієї із дівчат до моменту похорону не повернули. Лише опісля поховання голову знайшли. Батькам Наталії Гнатієвич довелося ще раз пережити момент прощання з донькою.

Опісля страшного ДТП екс-податківець просто втік до Росії. Перечекав допоки мине термін давності, а це 15 років, і повернувся на Батьківщину. Одразу ж пішов до відділку поліції і написав заяву. Мовляв, зізнаюся у скоєному та щиро каюся. З того дня минуло шість місяців.

У поліції не виключають, що таким чином – через «термін давності», а минуло вже понад 15 років, Олег Струнь намагався уникнути відповідальності.

За інформацією сестри однієї із загиблих Зоряни Кравець, Олега Струня відпустили під домашній арешт 20 січня.

— Дякуючи нашому Тернопільському апеляційному суду і особливо суддям Тихій Ірині Миколаївній ( головуюча судя), Галіян Людмилі Євгенівній і Сарновському Василю Ярославовичу, які так доброчесно відпустили ВБИВЦЮ на волю. Вище вказані судді не повідомили потерпілих та не вислухали їхню думку, думку їхнього захисника . 20 січня 2022року за пів год до початку суду повідомили прокурора, не назвавши при цьому справу, за якою її викликають. Від цього всього постає одне лиш питання, чи знав про це все голова апеляційного суду Гірський Б. О, — зазначає на своїй сторінці у Facebook Зоряна Кравець .

Захисник винуватця  ДТП Олега Струня, Борис Шкільняк не захотів відповідати на запитання журналіста “20 хвилин”. Де гарантія, що підсудний не втече і де він перебуває наразі?

Прослідковується особиста зацікавленість у діях  суддів  Тернопільського апеляційному суду  Ірини Тихої ,  Людмили Галіян , Василя Сарновського , щоб вбивця дівчат уникнув покарання.

Для того, щоб зрозуміти упередженість та необ’єктивність  у  деяких рішеннях суддів  Тернопільському апеляційному суду, потрібно зробити аналіз деяких їх рішень та порівняти важкість скоєння злочину, та обрання запобіжного заходу по даним  злочинам.

Одне із таких рішень де прослідковується упередженість та заангажованість суддів  апеляційного суду є справа тернопільських активістів обвинувачених обласною прокуратурою у вимаганні. Одному із активістів у 2018 році без будь яких вагомих доказів(відсутність у справі вимоги грошових коштів та будь яких погроз потерпілим) обрали безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою. По вказівці обласної прокуратури апеляція( в лиці головуючого судді Олега Стадника) підтримала обрання тримання під вартою. Згодом апеляційний суд(в лиці головуючого Василя Сарновського після двох місяців перебування активіста у Чортківському СІЗО визначив  заставу у розмірі 1 000 000 грн.

Щоб ви розуміли наскільки судді у Тернопільській області є необ’єктивними  та упередженими. Якщо людину «замовили» суд знайде внутрішнє переконання, щоб кинути людину у застінки  СІЗО лише  по надуманим звинуваченням прокуратури ,а от біглого вбивцю двох дівчат, що переховувався у Росії  відпускають під домашній арешт. Також згадаймо  справу Олега Ломачинського, де його вбивці у 2019 році судді Галіян, Тиха, Сарновський  визначили  внесення застави в розмірі 501 тисяча грн. Таких прикладів тернопільського кривосуддя  можна приводити  безліч.

Система сама  обирає, хто більш небезпечніший для суспільства, а хто ні. Ось такі суддівські реалії.

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *