Тернопільські “недопрокурори”.Гриньків та її керівництво.

На інтернет просторі журналісти вже описували подію, що мала місце у м. Бучачі Тернопільської області.12.05.2021 року на місцеву жительку Марію Панькуш  на одній із вулиць містечка було здійснено напад із застосуванням погроз та фізичної сили. Напад було скоєно   екс міліціонером  Валерієм  Довбенком. Пан Валерій заборгував Марії грошові кошти. Щоб жінка не писала скарги у різні інстанції Валерій Іванович вирішив «заткнути» її рота в звичний йому спосіб залякування та побиття.

 Довбенка Валерія Івановича  у 2006р. було звільнено  зі структури через напад та побиття у стані алкогольного сп’яніння двох вчительок. “Неупереджений” суддя за побиття та спричинення тілесних ушкоджень жінкам,  призначив лише рік умовного терміну Довбенку Валерію.

 Саме цікаво, що незважаючи на те, що напад Довбенком В.І було вчинено в білий день та при свідках, поліція відмовила у відкритті кримінального провадження. Лише   суд до якого звернулася пані Марія зміг зобов’язати бучацьких правоохоронців внести відомості в ЄРДР та розпочати досудове розслідування. Далі, ще цікавіше. У даному кримінальному провадженні процесуальним керівником призначено однокласницю сина пана  Валерія  прокурора Бучацького відділу Теребовлянської місцевої прокуратури Гриньків Марію Миколаївну. Прокурором Гриньків  було відмовлено у погодженні підозри Довбенку В.І.  Ніби на лице всі ознаки злочину, наявність відео, показів свідків, нападник добре відома людина у м. Бучач. Так ні, бучацьким прокурорам та слідчим цього виявилося недостатньо. Як вже  відомо, коли  прокуратура та поліція «зливає» справу вона саботує розслідування затягуванням у термінах, що призводить до певних процесуальних порушень та до закриття  у подальшому провадження. І як у нас водиться, свою недолугість, заангажованість, некомпетентність  правоохоронці маскують під  завченою та звичною всім  фразою «об’єктивне та неупереджене розслідування справи». Коли ви чуєте цю фразу, можна бути впевненим, що справу у більшості випадках «зливають». Як у випадку із нападом на Марію Панькуш. Виявляється, що для «об’єктивного та неупередженого розслідування справи» бучацьким недолугим правоохоронцям знадобилося ще Судова портретознавча експертиза, яка буде проводитися у м. Києві, для ідентифікації людини у результаті дослідження ознак зовнішності. Тобто, в «неупереджених» бучацьких слідчих та прокурорів  виникають сумніви, що саме Валерія Довбенка підчас скоєння злочину зафіксували  камери відеоспостереження, а також виникли сумніви   в психічній адекватності свідків події. Такі дії слідчих та прокурорів Марія Панькуш намагалася оскаржити до керівництва прокуратури. Керівництво в лиці керівника Бучацької прокуратури Михайла Носовського, а згодом і першого заступника обласної прокуратури Олександра Божка не знайшло підстав змінити групу прокурорів у крим. провадженні, скасувати постанову Гриньків Марії про відмову в оголошенні підозри Довбенку В.І.та відсторонити саму Гриньків.

Воно і не дивно, адже син  Довбенка Валерія Роман є скандальним бучацьким активістом на якому понад семи кримінальних проваджень, які не розслідуються та успішно закриваються. Роман Довбенко  працює на  місцевого агробізнесмена Петра Гадза, нардепа Миколу Люшняка, примикає до організації із кримінальним душком  ГО”Доста” та виконує особисті доручення першого заступника обласного прокурора Олександра Божка. Божко за час свого перебування на посаді погряз в інтригах та зловживанням своїми посадовими обов’язками. Що Романа Довбенка, що Олександра Божка активно розкручує та піарить тернопільське інтернет видання «Тернополяни». Мешканці м.Бучача  втрачають віру у будь яку справедливість.  Далі буде..

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *