Бучацький скандальний активіст уникнув мобілізації

Як вже повідомлялося 08.03.2022р правоохоронцями Тернопільської області було затримано скандально відомого на Тернопільщині  активіста при здійсненні фільмування останнім розміщення блокпостів,  військових та спецтехніки.  Цією особою виявився житель м. Бучач Роман Валерійович Довбенко 1990 р. народження.

Не зважаючи на свідомі дії Романа Довбенка, перший заступник прокурора Тернопільської області Олександр Божко не побачив складу злочину та відпустив останнього. Активіст подався у «біга». У поліції повідомили, що Р.Довбенка  подали у розшук, але як стало відомо журналістам, така інформація  не відповідає дійсності. Вже на початку червня цього року  на своїй сторінці у соціальній мережі  Facebook активіст просить грошову допомогу на каву, надавши свій картковий рахунок.                      

 У той же час, коли наївні люди поповнювали  картковий рахунок  активіста-жебрака на «каву», жебрак вирішував як в оригінальний спосіб уникнути мобілізації до лав ЗСУ. Довбенко Р. залучивши місцевого адвоката «рішалу» Пасічника Андрія Зіновійовича  подає до Бучацького суду позов про розірвання шлюбу між Р. Довбенком та Довбенко Світланою (https://reyestr.court.gov.ua/Review/104640859).

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , про розірвання шлюбу, мотивуючи тим, що у них різні погляди на життя, зникло взаєморозуміння та взаємоповага, немає згоди у розв’язання сімейних питань. Сім`я фактично розпалася, а шлюб має формальний характер. Крім того, позивач просить залишити на його вихованні дочку ОСОБА_3

“07” червня 2022 р. відкрито провадження у справі  Справа № 595/552/22  Провадження № 2/595/218/2022), суддя Р. О. Содомора.  Отже, людина яка знаходиться у злиднях збирає відкрито кошти, переховується від поліції  та ще просить суд опіки над дочкою. Дивно…

Хочеться також зауважити, що ще донедавна у активіста та його дружини були одинакові погляди та взаєморозуміння, він переслідував людей, обливав брудом, писав замовні пости у соціальних мережах, вона коментувала та підтримувала його у  діяннях. Під час обшуків  у помешканні активіста пані Світлана  у соціальній мережі закликала  людей  прийти та підтримати її чоловіка від дій працівників СБУ.  А тут раптом  у час російської агресії та мобілізації до лав ЗСУ у сімейної пари зникає повага, взаєморозуміння  разом із бажанням матері (Світлани)  опікуватися своїм дитям. Чому б це…?

06.07.2022р. суддя Бучацького суду  Р.О.Содомора без присутності сторін, лише за наявності адвоката позивача  А. Пасічника  та заяви відповідача про визнання позову приймає рішення про розірвання шлюбу між Довбенком Романом та Довбенко Світланою. Опіку над дитиною суд залишив за батьком (https://reyestr.court.gov.ua/Review/105111633).  

Основний заробіток Р.Довбенка це – активіст за наймом у поліції, прокуратури та таких поважних осіб як аграрій Петро Гадз, нардеп  Микола Люшняк, начальник Бучацького районного сектору ДМС Юрій Делявський тощо.  Мабуть, тепер ці особи  будуть утримувати Романа Довбенка та його дитину. Адже, як відомо  однією із підстав звільнення (надання відстрочки) від мобілізації, що визначений статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» є жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років.

 

 

 

 

 

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *