Через хворобу Юрій Табака вибув із конкурсу на посаду директора НАБУ

 

У п’ятницю 03.02.2023р., на одному із  сумнівних ресурсів міста Тернополя «БІГУС», без зазначення авторства поширено недостовірну,  фейкову та образливу інформацію щодо заступника керівника Тернопільської обласної прокуратури Юрія Табаки. Зазначена інформація активно поширена рядом фейкових  акаунтів  медіапростором м.Тернополя та містить недостовірні дані щодо проведення конкурсу на вакантну посаду директора НАБУ.

Так, дійсно, заступник керівника Тернопільської обласної прокуратури Юрій Табака комісією з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ допущений до участі у проведенні зазначеного конкурсу, як такий, що відповідає встановленим законодавством вимогам. До участі у конкурсі було допущено в загальному 74 кандидати, серед яких і Ю.Табака.

Конкурс складається з декількох етапів:

1.Прийняття документів. 2. Тестування на знання законодавства. 3. Тестування на загальні здібності на навички. 4. Оцінювання особистнісних компетенцій. 5. Виконнання практичних завдань. 6. Співбесіди щодо доброчесності. 7. Визначення переможця.

За результами кожного етапу конкурсу комісією визначено мінімальну кількість балів, яку потрібно набрати кандидатам та формується рейтинг із певної кількості кандидатів, які набрали найбільшу кількість балів та які допускаються до наступного етапу. Так, за результатами тестування на знання законодавства до наступного етапу допускалось лише 50 кандидатів, які набрали максимальну кількість балів із 74 кандидатів допущених.

Заступник керівника обласної прокуратури  Юрій Табака  як виявилося  29.12.2022р. успішно взяв участь у тестуванні на знання законодавства. Тернопільський прокурор  набрав  96 із 100 можливих балів. Комісією Табака допущений до наступного етапу – тестування на загальні здібності та навички, яке мало відбутися 13-14 січня 2023 року у місті Києві. 

Через хворобу та перебування на стаціонарному лікуванні Табака  не брав участі у етапі конкурсу – тестування на загальні здібності та навички. Комісія відхилила його заяву з проханням визначити додаткову дату тестування у зв’язку із хворобою ( відеозапис засідання комісії від 16.01.23. на якому розглядалась заява Табаки, дивитися із 5-тої хв.запису). Протокол засідання комісії від 16.01.23 комісією ще не опубліковано. Тому, поширена на такому ресурсі як «Бігус Тернопільський» інформація, що нібито Табака Юрій за результатами цього етапу конкурсу набрав 14 балів є недостовірною. Комісія у своїх повідомленнях зазначає, що участь у цьому етапі взяло саме 49  кандидатів із 50 допущених. Один кандидат, тобто Табака Юрій, через хворобу на тестування на загальні здібності не з’явився. Через перебування на лікуванні  Ю.Табака  фактично припинив участь у конкурсі на зайняття посади директора НАБУ після етапу тестування на знання законодавства ( 96 із 100 можливих балів).  Тому фото із рейтингу, додане на  ресурсі «Бігус Тернопільський»  із зазначенням Табаки Юрія та набрання ним нібито 14 балів є фейком та фотошопом.

Усю офіційну інформацію щодо проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ можна отримати на сайті Кабінету Міністрів України у розділах «діяльність/конкурси/ конкурс на посаду директора НАБУ», а також на офіційних сторінках комісії з проведення конкурсу. Також, до зазначеноі комісії можна звернутись із відповідним запитом для підтвердження зазначеної інформації. 

Поширення такої фейкової  інформації від таких ресурсів як «Бігус Тернопільський»  може містити замовний характер пов’язаний  саме із службовою діяльністю  Юрія Табаки. Далі буде…

P.S. Юрій Табака на даний момент оскаржує  рішення Комісії про ненадання йому змоги подальшої  участі у конкурсі.

Автор: Знай Правду

Зверніть увагу!

Тернопільські нардепи підтримали Закон про репресивну мобілізацію

11 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону про мобілізацію, повідомили народні депутати. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *