Народного депутата Алексєєва випустили з-під варти під заставу 2,2 мільйони гривень

30 червня СБУ затримала Алєксєєва за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. За версією слідства, за 50 тисяч доларів нардеп обіцяв допомогти іноземцю уникнути екстрадиції з України. СБУ навідалась до Алєксєєва саме у момент отримання другої частини коштів.

Нардепу оголосили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Євросолідарності заявили, що розцінюють дії правоохоронців «як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили та залякування її представників».

В понеділок, 3 липня, Личаківський райсуд Львова обрав запобіжний захід народному депутату від фракції Європейської солідарності Сергію Алексєєву, підозрюваному в шахрайстві, — 60 діб під вартою із можливістю внесення застави. Про це повідомляє Суспільне.

Наразі, народний депутат Сергій Алєксєєв,  вийшов з-під варти під заставу в розмірі 2, 264 млн грн. Про це нардеп повідомив у коментарі Суспільному.

За словами Сергія Алєксєєва, заставу внесли ввечері, 3 липня. Звільнили депутата з СІЗО по обіді, 4 липня.

“Заставу внесли вчора ввечері, 3 липня. Заставу внесли за мене мої друзі та колеги, близько 18:00. Одразу я не вийшов, вийшов 4 липня близько 13 години. Справи там немає, кажуть кращі адвокати. Це виключно підстава опозиційного депутата. Далі ми будемо відстоювати: йти або на виправдальний вирок, або на закриття справи”, — розповів Сергій Алєксєєв у коментарі Суспільному.

Як повідомив Алєксєєв у залі суду, через те, що засідання закінчились пізно – банківські установи уже не працювали. Із залу суду нардепа Сергія Алєксєєва перевезли до СІЗО.

Перед слуханням Сергій Алєксєєв заявив, що його підставили. За його словами, чоловік від якого він отримав гроші, його знайомий.

Про готовність взяти Алєксєєва на поруки заявили 7 народних депутатів, його однопартійців із “Європейської солідарності”.

Прокурор генеральної прокуратури Яків Слісаренко просив застосувати до Сергія Алєксєєва запобіжний захід тримання під вартою з можливістю застави 10 мільйонів гривень.

Засідання у Личаківському районному суді Львова тривало понад 7 годин. У підсумку — суддя зачитав рішення — клопотання сторони обвинувачення задовольнили частково і знизили суму застави із 10 мільйонів до понад двох мільйонів.

Більш детальніше з доказами справи проти нардепа Алексєєва можна ознайомитись ТУТ.

Зверніть увагу!

В Україні скасують статус “обмежено придатний”

Вже цього тижня, 4 травня 2024 року, набирає чинності закон про забезпечення прав військових на …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *