Один перебуває на лікарняному, а інший – звільнений в запас: де “несли службу” заступники начальника Тернопільської ОВА?

Командування військової частини А7033 відповіло на інформаційний запит Суспільного щодо того, де і як несли службу заступники начальника Тернопільської ОВА, яких підозрюють у вимаганні близько 2,4 мільйона гривень у підприємця.

Нагадаємо, 26 червня Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали та повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови обласної військової адміністрації.

Де і як ніс службу Ігор Гайдук

У відповіді на інформаційний запит Суспільного командир військової частини А7033 Євген Фоменко повідомив, що старший лейтенант Ігор Володимирович Гайдук призваний до лав ЗСУ по мобілізації 22 березня 2023 року Чортківським РТЦК та СП та проходив службу у військовій частині А7167 із 25 березня 2023 року на посаді офіцера групи персоналу.

“Наказом начальника регіонального управління Сил територіальної оборони “Захід” від 17.06.2023 року звільнений з військової служби у запас за сімейними обставинами на підставі пункту другого частини четвертої статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”, – йдеться у документі.

 
 

Де і як служить Ігор Дем’янчук

Старший лейтенант Ігор Романович Дем’янчук призваний до лав ЗСУ по мобілізації 21 березня 2023 року Тернопільським ОМТЦК та СП та проходив службу у військовій частині А7167 із 25 березня 2023 року на посаді начальника групи цивільно-військового співробітництва.

“Із 24.05.2023 року перебував на лікуванні в Тернопільській обласній клінічній лікарні та за рішенням військово-лікарської комісії від 12.06.2023 року перебуває у відпустці за станом здоров’я по теперішній час”.

Також у відповіді на інформаційний запит Суспільного йдеться, що старший лейтенант Ігор Дем’янчук не звільнений з лав ЗСУ, оскільки військовослужбовець може бути звільнений з військової служби під час воєнного стану, на підставі підпункту “B” пункту другого частини четвертої статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” (у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, яким призначено покарання у виді позбавлення волі, обмеження волі або позбавлення військового звання).

 

Військова частина А7167 виконувала бойові завдання безпосередньо в районі ведення бойових дій, каже Євген Фоменко. За його словами, інформація стосовно того, чи звільнялися ці військовослужбовці із попередніх місць роботи та чи зберігаються за ними попередні місця роботи, у військовій частині А7167 відсутня.

 

Джерело: Суспільне

 

Зверніть увагу!

Скандально відомого активіста на Тернопільщині побили на приватній території кінної ферми

Скандально відомого активіста Романа Довбенка побили на приватній території кінної ферми в селі Переволока Чортківського …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *