Суддя Смик відпустила з СІЗО заступника міноборони Шаповалова, попри заставу 400 млн.

Учора суддя Печерського суду  Світлана Смик відпустила додому утримуваного в СІЗО Шаповалова – того самого заступника міністра оборони, якого ДБР арештувало за корупцію.
 
Нагадаємо, у березні 2022 року заступник міністра оборони Шаповалов привласнив 100 мільйонів гривень  на поставках бронежилетів для ЗСУ. Підозру Шаповалову оголошено за незаконні дії, внаслідок яких окремі підрозділи Збройних сил не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд грн. Також встановлено, що організатори “схеми” провели закупівлю оптової партії неякісних зимових курток і штанів для воїнів ЗСУ на загальну суму 900 млн грн”. 
 
Дивним чином суддя відпустила додому людину, яка проходить по справі на 1 млрд грн! Слідство наполягає, що саме на таку суму з 9-ма нулями обвинувачений понаукладав договорів про постачання продуктів для армії, бронежилетів, касок, одягу – все за значно завищеними цінами, низької якості, зате з повною передплатою.
 
Дивним чином свого «зама», який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, відчайдушно відбілював міністр Рєзніков, акуратно давши хабарнику піти в відставку після “яєчного скандалу”.
 
Дивним чином суддя відправила додому арештанта, якому була призначена рекордна застава в Україні – 400 млн грн.
 
Дивним чином суддя Смик – це та сама суддя, яка 3 роки тому закрила адміністративну справу проти президента Зеленського за те, що він невчасно вніс зміни на мільйони гривень у декларацію.
 
Дивним чином рівно через тиждень після цього Вища Рада Правосуддя закрила проти поблажливої судді дисциплінарну справу.
 
Дивним чином тепер справа про розкрадання в Мінобороні потрапила до «своєї» судді, яка має за що дякувати своїм патронам зверху.
 

Зверніть увагу!

Скандально відомого активіста на Тернопільщині побили на приватній території кінної ферми

Скандально відомого активіста Романа Довбенка побили на приватній території кінної ферми в селі Переволока Чортківського …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *