ВАКС визначив заставу у розмірі 53 тисячі гривень помічниці нардепки Марченко Анастасії Колеснік

Вищий антикорупційний суд визначив 53 680 грн застави з обов’язками помічниці народної депутатки від фракції «Слуги народу» Людмили Марченко Анастасії Колесник. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за зловживання впливом.

Таке рішення 13 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні не вказується прізвище підозрюваної, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про помічницю Марченко Колесник.

«Клопотання детектива НАБУ – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 53 680 грн», – йдеться в рішенні.

Також на Колесник поклали наступні обов’язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Тернопільської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Термін дії обов’язків – до 8 вересня 2023 року.

 

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом нардепці Людмила Марченко та її помічниці Анастасії Колесник. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів – 2 800 доларів. Загалом було задокументовано одержання 5300 дол.

 

Джерело: Тернопіль 1

 
 
 
 

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *