ВАКС відмовився відсторонити від посади раніше затриманого на хабарі голову Тернопільської облради

Вищий антикорупційний суд відмовився відсторонити від посади голову Тернопільської облради Михайла Головка, якого раніше затримали за хабарництво.

Про це повідомив Центр протидії корупції, передає УП.

«Суддя ВАКС Ярослав Шкодін не задовольнив клопотання прокурора САП про відсторонення голови Тернопільської облради Михайла Головка. Прокурор САП пояснював, що клопотав про відсторонення Головка, аби запобігти ризикам незаконного впливу на свідків, які пов’язані з виконанням адміністративних повноважень», – йдеться у повідомлення.

Оскільки суддя ВАКС не задовольнив це клопотання, то Головко може повернутись на робоче місце.

ЦПК відзначає, що наразі невідомо, чи буде САП подавати апеляцію на це рішення.

Також Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін розмір застави, визначеної голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. Раніше йому визначили альтернативою арешту 805 200 грн застави, яку за підозрюваного внесли.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«АП ВАКС 12 липня 2023 року розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 28 червня 2023 року про застосування до голови Тернопільської обласної ради запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 805 200 грн застави та покладанням на нього передбачених законом обов’язків. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін. Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – інформує суд.

Нагадаємо:

  • 26 червня НАБУ та САП затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка на отриманні хабара. Також повідомлялося, що затримали двох заступників голови Тернопільської ВЦА − Ігоря Дем’янчука і Ігоря Гайдука.
  • За даними слідства, вони вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.
  • 28 червня Головка арештували на 60 діб з можливістю внесення застави у 805 тисяч грн. ВАКС також арештував на 2 місяці з можливістю внесення застави у 805 тисяч гривень і першого заступника начальника Тернопільської ОВА Ігоря Дем’янчука. 
  • 29 червня Головка випустили зі слідчого ізолятора після внесення за нього 800 тис. гривень застави.
  • 3 липня Головко повернувся на роботу.  

 

Зверніть увагу!

Скандально відомого активіста на Тернопільщині побили на приватній території кінної ферми

Скандально відомого активіста Романа Довбенка побили на приватній території кінної ферми в селі Переволока Чортківського …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *