Продовжують безсовісно обкрадати військових на найнеобхідніших речах

Працівники Державного бюро розслідувань разом із Службою безпеки України висунули підозру колишньому начальнику військового навчального центру, начальнику медичної служби цього центру та ще восьми приватним підприємцям. Їх підозрюють у постачанні неякісних військових аптечок, яких вони закупили майже на 60 млн грн.

Про це повідомила пресслужба ДБР. Правоохоронці з’ясували, що між навчальним центром і підприємцями було укладено вісім контрактів на постачання 30 773 аптечок на загальну суму 58,5 мільйона гривень.

Однак, військові посадовці не перевіряли якість аптечок, які були доставлені.

Експертиза показала, що аптечки не відповідали стандартам, містили непотрібні або неякісні компоненти. Це могло серйозно загрожувати здоров’ю військових. Внаслідок цього державі завдано збитків на суму 58,5 мільйона гривень.

Колишньому начальнику навчального центру інкримінують бездіяльність у військовій службі (ст. 426 КК України), а начальнику медичної служби – недбале ставлення до обов’язків (ст. 425 КК України). Їм загрожує ув’язнення від 8 до 10 років.

Крім того, приватним підприємцям, які постачали неякісні аптечки, висунули підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах. За це їм може загрожувати ув’язнення до 8 років.

Зверніть увагу!

Щось мер Тернополя не ті наративи необдумано просуває! Чи навпаки – обдумано?

Сергій Надал вирішив привітати телеканал TV-4, який щедро фінансує Тернопільська міська рада. І все б …