Тендер для своїх на 2 699 999 грн. Ольга Урманець та ФОП П’ятничко

Особливості проведення тендеру(закупівлі) на суму 3 162 913,20 грн. з ПДВ  13.08.2024р.

ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ  РАДИ в особі Ольги Урманець,  вирішило провести Капітальний ремонт системи опалення у КЗ “Великобірківський ліцей ім. С.Балея” за адресою: вул. Шкільна,1 селище Великі Бірки, Тернопільського району Тернопільської області.  Провело! Закупівля №24725032.  У тендері взяли участь троє учасників. Двоє з них – спеціалізовані з багаторічним досвідом та кадровим потенціалом:

1. ПП»Тепло Сервіс Якість» (сума пропозиції 2 249 999,00 грн. з  ПДВ) – дискваліфіковано.

2. ТОВ “БК “ВАЛК” (сума пропозиції 2 250 000,00 грн. з ПДВ) –дискваліфіковано

3. ФОП “П’ятничко Михайло Геннадійович”(сума пропозиції 2 699 999,00 з ПДВ) – переможець.

ПП «Тепло Сервіс Якість» та ТОВ БК “Валк” не змогли підписати акт обстеження об’єкта  з Ольгою Урманець, оскільки довірена особа Ольги Урманець Ольга Корендій (+380684232505) розповідала представникам обох компаній різні казки та затягувала час підписання акту перевірки. Через це учасники не змогли підписати акт. Згодом не підписання акту перевірки було включено до Протоколу про дискваліфікацію цих двох компаній. Великобірківський  Відділ освіти(Замовник) також звинуватив ПП «Тепло-Сервіс Якість» у підробці документа – позитивного відгуку від Монастириської міської ради про раніше виконані підприємством роботи. Щоб висувати такі необґрунтовані звинувачення, Ользі Урманець, працівниці відділу освіти, варто було б спершу звернутися до міської ради Монастириська.  Але пані Урманець вирішила  на власний розсуд заявити   про підробні документи та дискредитувати підприємство тощо. Також вище згаданим  учасникам не було надано термін для усунення недоліків, якщо такі були на думку Замовника.  Рішення було категоричним – дискваліфікація. Як то кажуть, у них не було жодного шансу.

І тут сталося диво. Єдиний третій учасник Михайло Геннадійович П’ятничко, який обійшов інших учасників майже на півмільйона гривень і не має найманих працівників, став переможцем торгів з можливістю виправлення помилок та  недоліків.  Пан П’ятничко  єдиний кому вдалося із учасників підписати Акт про відвідування об’єкту закупівлі  разом з Ольгою Урманець. Пан Михайло  надав письмовий  позитивний відгук від ФОП Ольги Незнайки. І П’ятничка, і Незнайка виявилися підприємцями та мешканцями   Великих Бірок. Ще в недалекому  2023 році  ФОП Незнайка найняла ФОПа П’ятничко на виконання робіт на  суму 834 000 грн.(капітальний  ремонт системи опалення магазину в селі Великі Білки). Так зійшлися зірки, що роботи надані ФОПом  Незнайкою виявилися ідентичними  тому, що замовило Відділ освіти, культури, молоді та спорту Великобілківської сільської ради в особі Ольги Урманець.

ФОП  П’ятничко, який має на господарці лише одну дриль, одну тачку, один шуруповерт та шліфувальну машинку і не мав жодного працівника, задовольнив потреби односельчанки  ФОП Незнайки особисто на 834 000 грн.  Правда, справний хлопчина? Тому Ольга Урманець оголосила спеціальний тендер для «П’ятниці» по ремонту опалювальної системи у КЗ “Великобірківський ліцей ім. С.Балея”.

Хлопець Михайло, мабуть, моторний та лише він задовольнить потреби  Ольги Урманець на суму 2 699 999,00грн. Схоже, що  ФОП  П’ятничко отримав контракт майже на півмільйона грн.  дорожче, ніж пропонували інші учасники, бо того  Михайло П’яничко вартує.

Виникає питання, чому ПП «Тепло Сервіс Якість» та ТОВ БК “Валк” не подали скаргу? Відповідь проста – не мали бажання. Адже така відверта та неприхована поведінка замовника в особі Ольги Урманець свідчить про конфлікт інтересів, намагання надати перевагу одному учаснику над іншим та особисту зацікавленість у певному результаті тендеру. Таким чином, своєю поведінкою Великобірківська «банда»  відбила у учасників торгів бажання мати справу з недобросовісним та упередженим закупівельним органом в особі Ольги Урманець.

Тож нам залишається лише привітати Великібірківську комбінаторку Ольгу Урманець, її помічницю Ольгу Корендій та приватних підприємців П’ятничко і Незнайку, які успішно подерибанять 450 000 грн. із успішним проведенням торгів..

Матеріал підготовлено ГО “ГСК”

Зверніть увагу!

Щось мер Тернополя не ті наративи необдумано просуває! Чи навпаки – обдумано?

Сергій Надал вирішив привітати телеканал TV-4, який щедро фінансує Тернопільська міська рада. І все б …