Чому ми не Поляки?

Мене часто питають – чим то ми гірші за поляків чи інших європейців?
Я займаюся екологією, вірніше проблемами екології, які породжені нами. Говорити можна багато – про традиції, особливості культури, ментальність і ще багато чого.
Але є одна головна річ, яка є показником культури, цивілізованості народу. Це відношення до ПРИРОДИ, до середовища у якому живемо. З того всього є дві головні риси – відношення до того клаптика землі, де людина мешкає. У тому порівнянні ми українці. дуже програємо. Коли там бачиш чистенькі річки, ліс без сміття, подвір’я як зразок ландшафтного дизайну, сум бере. За власними спостереженнями на загал зелені площі у Польщі у тричі більше. В них на подвір’ях практично немає бруківки, багато вільних площ з газонами, скверами, яки є недоторканими. Кожен рік садять сотні тисяч молодих дерев. Поляки, ніяк не можуть зрозуміти як можна при ремонті парку зменшити його площу на гектар, або при ремонті подвір’я знищити десятки дерев і нічого у замін не посадити, вивести власну каналізацію у річку, відвезти сміття до лісу.Європу потрібно будувати самим та у себе дома, а не йти у Європу знищуючи та зневажаючи все у своїй домівці!

Голова Громадської організації «ЕКОАЛЬЯНС» О.Філь

Зверніть увагу!

Скандально відомого активіста на Тернопільщині побили на приватній території кінної ферми

Скандально відомого активіста Романа Довбенка побили на приватній території кінної ферми в селі Переволока Чортківського …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *