Щось мер Тернополя не ті наративи необдумано просуває! Чи навпаки – обдумано?

Сергій Надал вирішив привітати телеканал TV-4, який щедро фінансує Тернопільська міська рада.

І все б нічого, але в тексті привітання міститься таке, за що до інших вже у двері б постукали представники СБУ. Прецеденти цьому були вже неодноразово в попередні роки у нашій країні…

«Шановні працівники та глядачі TV-4! Від імені Тернопільської громади та від себе особисто щиро вітаю вас із Днем народження телекомпанії! TV-4 – це не просто перша недержавна телекомпанія Західної України…»

Ну а далі по тексту привітання в офіційному тг-каналі Сергія Надала, скрін якого наприкінці тексту

Довідка від ЦПД: “Україна — унітарна держава, 133 стаття Конституції України передбачає систему адміністративно-територіального устрою, де поділ на регіони за напрямами відсутній.

Так, є у нас історичний поділ 15 етнокультурних регіонів: Середня Наддніпрянщина, Полісся, Волинь, Поділля, Галичина, Підкарпатська Русь (Підкарпатська Україна), Буковина, Покуття, Південна Бессарабія, Таврія, Крим, Запорізька Січ, Донщина, Слобожанщина і Сіверщина.«Західної» чи «Східної», «Північної» чи «Південної» України, як бачимо, поміж них немає.

Ідеологічний бік цього мовного питання — не розділяти країну за культурними відмінностями, адже саме московські наративи акцентують на тому, що «Східна» і «Західна» — геть різні «України», що обґрунтовує бажання москви розкраяти нашу державу на скибки і позбавити суверенітету.

Натомість кажімо захід чи схід України, північ чи південь»

 

Зверніть увагу!

З “цирком” навколо Михайла Головка є свідома провина працівників Тернопільської обласної ради

Цирк з поновленням/звільненням на посаді голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка триває. І нижче ми …