Гранітна корупція команди Надала у Тернополі

Ще не вщухло обурення тернополян за зниклою кудись базальтовою бруківкою, як команда мера взялась за міський граніт. При чому, за документами, ці бортові камені з граніту зруйновані й після демонтажу не придатні для подальшого використання (акти додаються).

Сотні тисяч гривень з кишень тернополян потекли до фірм «ТОМ-інвестБуд» та ПМП «Нортон», щоб швидко замінити гранітні бортові камені на дешеві сумнівної якості вироби із пресованого бетону, стандарт на які, навіть не вимагає встановлення арматури. Про довговічність та міцність, як у армованих чи у гранітних виробів, й мови не може бути. 
Тим більше, що по місту уже зафіксовано руйнування виробів цього виробника після перших зим чи кількох років експлуатації. Відповідно вже відремонтовані вулиці, на яких пропіарився мер, потребують негайного повторного ремонту.

Але повернемось до бортових гранітних каменів, які були «утилізовані» в невідомому напрямку. Як це робиться на практиці можна зараз побачити на так званому капітальному ремонті майдану залізничного вокзалу. Там ще зустрічаються встановлені раніше гранітні бортові камені, які, скоріш за все, теж будуть списані як такі, що «зруйновані».

Поки їх ще не всі встигли вивезти, тернополяни, та й гості міста, можуть їх сфотографувати на пам’ять. На жаль на вул. В. Чорновола, а раніше на майдані Привокзальний біля пустуючого Торгового центру, гранітні камені уже замінили і вивезли. Виявляється за цією схемою, з приходом до влади С. В. Надала, «утилізовано» величезну кількість довговічних та якісних матеріалів із натурального матеріалу й залізобетону та замінено на вироби сумнівної якості з пресованого бетону.

Що потрібно тернополянам знати про бортові камені із гірських порід, зокрема із граніту. Термін їх служби практично необмежений, це десятки та сотні літ. Міцність в рази більша ніж у залізобетонних, та й ті кращі по експлуатаційних показниках за пресовані бетонні якими їх підмінюють місцеві шахраї. Водопоглинання граніту в десятки разів менше, а відповідно і морозостійкість набагато вища. Та що говорити, коли в світі граніт визнано найкращим, надійним та практичним матеріалом для виробництва дорожнього бордюра, властивості якого неможливо переоцінити. То ж не дивно, що такі бордюри використовують повторно, адже вони не втрачають своїх властивостей сотню літ і будуть служити вдячним мешканцям на вулицях успішних міст на усіх континентах, зокрема Лондона, Парижа, Берліна, Нью-Йорка і Львова. Лише владі Тернополя вони не догодили.

Не дивно, що до цих ремонтів залучені ПМП “Нортон” як проектувальник та ТзОВ “ТОМ-ІНВЕСТБУД” як підрядник, засновником чи бенефіціаром у яких є одна і та ж особа Мазурик В.Р. Одна фірма проектує заміну інша її втілює.

Проаналізувавши дані аналітичної системи YouControl ми виявили високу залежність цих двох юридичних осіб від ходу проведення тендерів, політичної ситуації та інших потенційно корупційних складових (діаграма додається). 
А тому не дивує і те, що в актах підписаних чиновниками залежними від Надала та проектантом із МПМ «Нортон», гранітні бортові камені по вул. Чорновола визнані зруйнованими, які після демонтажу непридатні для подальшого використання та поверненню не підлягають (фото зруйнованості їх додаємо). Перевірити реальний стан зруйнованості та їх відсутності відповідно підписаному акту може кожен за посиланням пересовуючи зображення в потрібному напрямку.
https://www.google.com.ua/…/data=!3m6!1e1!3m4!1su4mZCmRaEj3 А також можна ознайомитись, на прикладі одного із міст Нідерландів, як такі ж «зруйновані» бортові камені використовують передові, а тому багаті громади міст світу, де не править корупція. https://www.google.com.ua/…/data=!3m6!1e1!3m4!1sYbfHJvpsGDP

Оскільки чиновники досі не звільнені, а справи не передані у відповідні органи, – це мера влаштовує.
Не повинні влаштовувати такі корупційні схеми нас з вами – громаду Тернополя.

Чи пройде це пройдисвітам безкарно, а якісні елементи наших вулиць, встановлені попередніми поколіннями, залишаться тільки на пам’ятних світлинах? Це залежить від розуміння та дій тернополян, виконанні передвиборних обіцянок Президента та депутатів Верховної ради щодо зупинення корупції.

Пам’ятаймо, що прощаючи зло ми допомагаємо йому утверджуватись в своїй безкарності та множитись.

ДемАльянс Тернопіль

Зверніть увагу!

“Комерсант у мантії” із Тернопільського апеляційного суду – Ваврів

Нагадаємо, що 16 грудня 2023 року о 00 год. 56 хв. у Тернополі патрульна поліція …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *