“Рубай, мий, продавай”- бізнес бучацького паспортиста Юрія Делявського

У Бучацькому та Монастириському районах надалі процвітає корупція і беззаконня.

Мешканці цих районів розповідають про ДП «Бучацьке лісове господарство», а саме як здійснюється незаконна порубка дерев у лісі, видобуток каміння-плитки та хто є головними персонажами схеми.
Наші “герої”:
 – головний лісничий ДП «Бучацьке лісове господарство» Криса Ігор Тарасович;
 – лісничий Монастириського лісництва ДП «Бучацьке лісове господарство» Литвин Тарас Дмитрович;
 – помічник лісничого Монастириського лісництва ДП «Бучацьке лісове господарство» Старик Іван Михайлович;
 – лісник Коропецького лісництва ДП «Бучацьке лісове господарство» Меленюк Мирон Мирославович.
Ці, так звані, лісники із відома начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Яремко Олега Павловича, здійснюють незаконну порубку лісу та його подальшу реалізацію
Найцікавіше те, що за цією схемою стоїть “сірий кардинал м.Бучача” – начальник Бучацького районного сектору УДМС України в Тернопільській області Делявський Юрій Володимирович та його родина. Саме Делявським у с.Соколів Бучацького району на пилорамі (земельній ділянці к.н. 6121286600:01:001:0001, оформлена на сестру Делявського Лучко людмилу(Делявська)) із 2018 року було організовано злочинний промисел по особистому збагаченню.

Делявський зі своїм шваґром Лучкою Романом, за прізвиськом «Птіца», спільно із працівниками ДП «Бучацьке лісове господарство» Литвином Тарасом, Меленюком Мироном та інших, налагодили схему щодо незаконної порізки дерев (дуб, ясен) на території лісових масивів Бучацького району. Лісничий Меленюк залучив до їхньої прибуткової справи свого сина Романа, який займався транспортуванням “лівого” лісу. Ділки під прикриттям поліцейських Бучацького ВП (Побуринного Ярослава), незаконно вирубаний ліс звозили та складували на пилорамі Делявського в селі Соколів. Із с. Соколів лісоматеріали відправляли за адресою Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Промислова, будинок, 3А (ТОВ Термінал Вуд), для експорту за кордон.
Також лісоматеріали, перед відправленням в Івано-Франківську область, складувалися за адресою м.Бучач вул. Тичини (24.05.2018р., було присвоєно адресу Тичини, 3 «К») на земельній ділянці к.н.61211210100:02:004:1255, яка також належить Лучко Людмилі(Делявська). Окрім складування зрізаного лісу на даній земельній ділянці Делявським без єдиного дозвільного документа та погоджень було побудовано, та відкрито автомийку «LUX WASH 24»(більш детально у наступній публікації)..

Для оформлення фіктивних документів на продукцію та її походження Делявським було залучено посадових осіб Монастириського комунального лісогосподарського підприємства (Тернопільська область, м. Монастириська, вул. Шевченка, буд. 146.

У Делявського є впливові покровителі, які отримують «долю» із незаконної зрізки лісу та подальшим експортуванням лісоматеріалів та виробів із них за кордон. Підтвердженням цього є те, що Делявський та «КО» системно та безкарно займалися/займаються незаконною вирубкою лісу. Не дивлячись на відкриття 24.01.2018р кримінального провадження №42018211180000009, ліс ріжуть та експортують за кордон і надалі. 17.07.2019р отримують нове кримінальне провадження №42019211180000056.
На даний час у Бучацькому районному суді розглядається кримінальна справа №42019211180000056 від 17.07.2019р. за ознаками злочину, передбаченого ч.-4 ст.-246 КК України відносно « лісорубів групи Делявського». один із активних учасників  даної групи –  Лучко Роман «Птіца», швагро Юри Делявського.  

“Птіца”і “КО”  обвинувачуються за незаконну порубку дерев у лісах, перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев чим заподіяли матеріальну шкоду державі понад 700 000 гривень.

Арештована деревина — породи дуб звичайний, у кількості понад 68 куб.м ніби то зберігається на спец майданчику за адресою м.Бучач ,вул. Галицька 145.
Як стало відомо від працівників суду, що їм у рамках кримінального провадження надійшли матеріали телефонних розмов фігурантів кримінального провадження , що підтверджує їх злочину діяльність. Цікавим є те, що самі фігуранти один одного “розводили на бабки”, за схемою – «незаконну порубку лісу викрито “активістом чи поліцейським” – потрібно “рішати”. Незважаючи на те, що їх поєднують родинні зв’язки, власна жадоба до наживи стала сильнішою “дружби” і “родини”, після чого “вирішували” проблеми “родича” звичайно за немалі грошові кошти, за що останній був їм вдячний. Після такого собі  родинного “рішання”  як нічого небувало залишалися і надалі  “дружньою родиною” (до відома, за розв’язання питання щодо затримання краденого дубу “родичем” обходилося іншому “родичу” від 500 до 1000$).
Те, що група Делявського, не дивлячись на обсяги вкраденого відбудеться незначними штрафами не виникає сумніву. Впливові покровителі «бізнесу» Делявського вже взялися «рішають питання» .
Далі буде…

 

Зверніть увагу!

“Комерсант у мантії” із Тернопільського апеляційного суду – Ваврів

Нагадаємо, що 16 грудня 2023 року о 00 год. 56 хв. у Тернополі патрульна поліція …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *