Черговий дерибан землі тернопільськими депутатами

Чергова земельна ділянка під садибний будинок в самому центрі міста втрачена тернополянами за схемою, що досі нахабно діє на очах у поліції, прокуратури, НАБУ та й самої української влади, з порушенням цілої низки українських законів.

Через обман тернополян  мером та депутами земельна ділянка забрана у громади безоплатно тобто задарма. Водночас мер повсюди заявляє, що коштів на розв’язання нагальних проблем міста йому не вистачає.

Не зважаючи на грубі порушення Конституції України, чинного законодавства, принципів народовладдя, проголосовано та підписано рішення міської ради від 13 вересня 2019 р. без накладання «вето» (тобто без зауважень та повернення на повторне голосування депутатам) було передано громадянину Тимківу І.В. безоплатно у власність земельну ділянку площею 0,0318-га, для будівництва житлового будинку господарських будівель і споруд по вул. Родини Барвінських. І це не в селі, а в центральній частині обласного центру із більш ніж 200 тисячним населенням. Серед багатоквартирних будівель Сергій Надал дозволив з’явитися будівлі для утримання качок, курей, свиней і кроликів? Не зупинило мера із депутатами те, що мінімальна площа під розміщення такого будинку має становити не менше 0,05 га. Звичайно, воля громади та Закони України  меру та депутатам давно не УКАЗ.

Запис у протоколі голосування «Не голосував» означає мовчазну згоду на свідому шкоду громаді. І жодного голосу «проти»!

Не хотів мер  із  своїми депутатами зважати й на те, що у плані зонування міста з 2006 р. – ця земельна ділянка не знаходиться в зоні садибної забудови Ж-1 чи Ж-2. А саме тільки в цих зонах дозволено розміщувати одноквартирні індивідуальні житлові будинки. Та й розміщують їх на окраїні міста з низькою інфраструктурою. Тим самим було порушено вимоги містобудівної документації, а з нею і Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Земельний кодекс України.

Саме через зловживання владою заради власної наживив,безкарність, вседозволеність, враховуючи, що земельна ділянка знаходиться в центрі міста і могла бути проданою місто втратило мільйонні надходження у бюджет.

Тернопільські ділки від імені громади швидко рішенням змінили цільове призначення земельної ділянки на будівництво будівель торгівлі, намагаючись приховати схему дерибану земель та майна міста від тернополян.

Якщо тернополяни не зупинять мера з його кишеньковими депутатами та приведуть їх знову до влади то наслідки будуть плачевні як для громади , так і для міста..

За інформацією ДемАльянс Тернопіль.

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *