Невже у Тернополі прокляте місце заступника обласного прокурора?

Посаду заступника прокурора області можна   вважати проклятою, адже у 2016 році з неї було звільнено одіозного Івана Антюка за звинуваченням у хабарництві.19 липня 2018 року з цієї ж посади  звільнено  алкоголіка, сексуального збоченця, корупціонера  Ігора Мукана.  В цьому, мабуть, є якась іронія, що посадова особа, органу на який було покладено функцію нагляду за додержанням законів, ці ж закони й порушує. Але, як то кажуть – святе місце, пустим не буває. На вакантну посаду було призначено знову «сірого кардинала».

16 квітня 2020 року, прокурор Тернопільської області Петро Бойко представив колективу виконувача обов’язків заступника прокурора області – Олександра Божка, призначеного наказом Генерального прокурора Ірини Венедіктової від 14 квітня 2020 року.

Від 30.09.2020р. Божка О.С. призначено на адміністративного заступника керівника Тернопільської обласної прокуратури. Місячний оклад  43 789-грн.

Ще тоді обласний прокурор  Петро Бойко обіцяв активізувати розслідування у провадженні щодо можливих підробок Генерального плану міста. Адже кричуща ситуація, пов’язана з виділеними земельних ділянок, будівництвом.. Провадження «маринується» вже орієнтовно 6 років і демонструє, на скільки «ефективною» є робота правоохоронних органів, коли в провадженні фігурують владні установи чи чиновники вищого рівня…  Олександр Божко  у 2020 році запевняв журналістів ,що це кримінальне  провадження потрапило в його поле зору та взято  на його особистий контроль.  Але ситуація із даним провадженням, так і не зрушилася із місця. 

Першою гучною справою якою відмітився прокурор Божко, це злив інформації в вересні 2020-року з закритої гулянки в обласній прокуратурі де «правоохоронці» обмивали  призначення на посаду нового  прокурора області Миколи Петришина.  У перший же день  новопризначений прокурор влаштував бенкет, на якому змушував підлеглих обіцяти “виконувати будь-які накази”, а якщо вони не будуть підкорятись, та пообіцяв їх “їб*ти як тупих свиней”.

          Для поширення свого впливу та  почуття вагомості у прокуратурі Олександр Божко розробляє особисті бланки з гербом України та надає відповідні  розпорядження.  У Генеральній прокуратурі схвалюють таку самодіяльність Божка, яка призводить до безкарного  втручання в діяльність підлеглих йому прокурорів.

Щоб залишатися безкарним  О.Божко у свою протиправну діяльність  втягує працівника Генеральної прокуратури Бугіру Євгена Михайловича, який обіймає посаду- прокурор відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України.  Пану  Бугіру  обласна прокуратура  надає можливість приватизувати  одну із службових квартир. Хочеться зазначити, що  Бугір Є.М. на службове житло від обласної Тернопільської прокуратури права не мав. Виділення такого житла особі , яка не потребує,  є ніщо інше як корупція.

 Олександр Божко маючи  впливових  покровителів в Офісі Генерального прокурора   та Генеральній інспекції  використовуючи своє службове становище керівника органу прокуратури всупереч інтересам служби надав вказівку підпорядкованим прокурорам щодо не притягнення Пенкальську Галину Станіславівну до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч.2 ст.272 КК України.

Пенкальська Г.С. як службова особа,  працюючи на посаді начальника Підгаєцької дільниці Бережанського управління з експлуатації газового господарства ПрАТ «Тернопільгаз» порушила правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки, у вигляді отримання неповнолітніми Гловіцьким С.І., Корбою П.В., Думою С.В., Погребнюком Ю.Л., Гринтиком М.Б., Шевчуком В.В., Георгіцою І.В., Гавроном Б.В., тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, нещасний випадок трапився в  селі Угриневі, що на Тернопільщині 3 січня 2020 року близько 17.40. Внаслідок вибуху постраждали восьмеро неповнолітніх віком від 12-ти до 17-ти років, які в цей час проводили репетицію виступу різдвяного вертепу в клубі.

03 січня 2020 року за фактом вибуху у сільському клубі Угринева внесено відомості до ЄРДР та розпочато розслідування кримінального провадження №12020210000000022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК.

Реалізуючи свій злочинний намір не притягувати до кримінальної відповідальності  Пенкальську Г.С, Божко О.С., як керівник органу прокуратури, 30 березня 2021 року, у порушення вимог ч.2 ст..37 КПК України, щодо незмінності прокурора з його початку до завершення, умисно, без будь-яких достатніх для цього підстав, змінив непідконтрольну йому  групу прокурорів, включивши до неї «своїх людей».

Таким чином, перший заступник керівника Тернопільської обласної прокуратури Олександр  Божко зловживаючи службовим становищем, тобто умисно, з метою отримання будь-якої неправомірної вигоди для себе та іншої фізичної особи, всупереч інтересам служби, завдав істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян та громадським інтересам, чим вчинив злочин передбачений ч.1 ст.364 КК України.

Чи прикриють «задницю»Олександру Божку його Київські колеги, стане відомо згодом..

P.S. Вся діяльність  Божка О.С.лише  полягає в його особистому конфлікті з  Андрієм Портновим. Божко будучи на посаді прокурора Генпрокуратури розслідував справи про  ймовірне незаконне збагачення, зловживання повноваженнями та привласнення майна Портновим. Однак за ці дії Портнов не поніс жодної відповідальності. Занадто багато “своїх” людей залишилось у системі, яка не здала свого творця. Водночас інший працівник системи Олександра Божко набув слави та  став   жертвою нападок та погроз зі сторони Портнова. Саме завдяки цій  безрезультативній справі  інтернет-видання, ЗМІ   розкрутили та створили ілюзію навколо особи прокурора  такого собі   “принципового”, “безстрашного”  борця за справедливість.

 

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *