«Техно-Буд-Центр» добряче “нагрів руки” на облаштуванні мосту у с. Лисівці

Поліція та прокуратура розслідують розтрату бюджетних коштів службовцями Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, які у змові із посадовцями генпідрядника ТОВ «Техно-Буд-Центр», залучивши до злочинної схеми посадових осіб субпідрядника ТОВ «Західтрансбуд», уклали договір субпідряду на експлуатаційне утримання автодоріг державного значення (ремонту моста в с. Лисівці). Про це свідчить ухвала Тернопільського міськрайонного суду від 27 лютого.

Згідно з «Прозорро», 23 січня 2019 р. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області уклала з «Техно-Буд-Центр» дві угоди щодо експлуатаційного утримання доріг державного значення в області.

Перший договір – на 949,99 млн грн. Пізніше, згідно додатковими угодами, з врахуванням фактичного обсягу видатків замовника, суму договору було зменшено до 20 млн грн., а сам договір розірвано. Дорожники перерахували «Техно-Буд-Центр» 20 млн грн.

Другу угоду – на 513,87 млн грн. Згідно з додатковими угодами, сума зменшена до 30,99 млн грн., а пізніше договір теж розірвана. Підрядник отримав 30,99 млн грн., а загалом за двома угодами – 50,99 млн грн.

Слідчі встановили, що під час виконання робіт посадовці «Західтрансбуд» задля приховування своєї злочинної діяльності, спрямованої на привласнення бюджетних коштів, всупереч ДБН виконали будівельно-монтажні роботи на об`єкті «Влаштування об`їзду моста у селі Лисівці, Заліщицького району, Тернопільської області на автодорозі державного значення Р-24 км 201+349», які не відповідають предмету укладеного договору субпідряду із «Техно-Буд-Центр» в рамках угоди із Службою автомобільних доріг у Тернопільській області.

В подальшому директор «Західтрансбуд» вніс неправдиві відомості про виконані роботи та вартість матеріалів (залізобетонних балок) в акти форми КБ-2В, довідки КБЗ , які були підписані посадовцями «Техно-Буд-Центр» та Служби автодоріг у Тернопільській області, що призвело до привласнення бюджетних коштів.

Слідчі звернулися до суду з клопотанням надати доступ до документів, на підставі яких проводилося влаштування об`їзду моста у с. Лисівці, у тому числі договорів № 1Е та № 2Е від 23.01.2019, укладених між «Техно-Буд- Центр» та Службою автомобільних доріг у Тернопільській області, та договорів, укладених ТОВ «Техно-Буд-Центр» з субпідрядними організаціями. Суд клопотання задовольнив.

Засновниками ТОВ «Техно-Буд-Центр» (Тернопіль) є Юрій Ханін та Андрій Ярема, директор Петро Тесельський. Раніше фірма належала Григорію Процику з Тернополя,  співвласником якого був Любомир Грегоращук, чий син Андрій був депутатом Тернопільської міськради від «Свободи». Андрій Грегоращук є зятем екс-керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області. Син Проника Орест також керував ДАК «Автомобільні дороги України», а зараз очолює її ж ДочП «Київське обласне дорожнє управління».

«Техно-Буд-Центр» входить до 8 компаній, які у 2018-2019 рр. отримали половину усіх ремонтних підрядів у системі «Укравтодору» – 54,86 млрд грн. з 112,58 млрд грн. «Техно-Буд-Центр» виграв тендерів на 5,25 млрд грн. Причому 23 грудня 2019 «Техно-Буд-Центр» отримав новий підряд на експлуатаційне утримання доріг державного значення у Тернопільській області за 679,50 млн грн.

Львівський «Західтрансбуд» контролює Степан Маїк, який у 2002-2008 рр. очолював Службу автодоріг у Львівській області та керував Львівським облавтодором у 2006-2008 рр. Директор – Іван Степанович Маїк.

Джерело : Наші Гроші

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *