Історія обману для забудови парку «Загребелля» у Тернополі

Останні кілька літ небайдужі та свідомі тернополяни з жахом та сумом спостерігають як у парку «Загребелля», виростають житлові багатоповерхівки поряд із готелем «Галичина». Саме там, де вони любили та могли вільно без перешкод відпочивати, де зелена зона милувала не тільки їх зір, а й захоплювала гостей міста гармонійно вписуючись в краєвиди над міським ставом.  На одній з сесій міської ради, всупереч волі громади, корисливі обранці проголосували, а міський голова, згодом, підписав підготовлене власною свободівською  командою рішення, яке продовжує забудову в цьому районі уже поряд з телевежою. Цим рішення надали землю під будівництво адміністративно-житлового комплексу. За даними аналітичної системи youcontrol.com.ua – Ю-Контрол та із розслідувань Ole.info від 22 грудня 2020 р. забудовника пов’язують із давнім помічником Михайла Головка новообраним депутатом від ВО «Свобода» Олександром Россомахою.
Однак, це тільки видима сторона лиха, а куди більший жах чекає тернополян, коли вдячні такому щедрому господарнику меру забудовники почнуть облаштовувати  необхідну територію згідно з нормами довкола цих будинків. Адже надану забудовникам земельну ділянку забудували повністю будівлями. От тоді тернополяни ще більше відчують наслідки дій  команди мера. Ці дії поширюються на значну частину міських парків, бульварів, скверів, майданів чи вулиць довкола таких забудов. Що чекає тернополян за цими рішеннями  показала команда Демальянс Тернопіль, на змонтованих фото.
Підставити плече меру у “дерибані” земель громадського призначення вирішив і Михайло Головко котрий вперто проштовхував рішення стосовно парку «Загребелля». Тепер громада має шанс втратити не тільки доступ на значні території парків довкола водойм, а й доступ до прибережної захисної смуги ставу. Саме цим рішенням, проти волі тернополян та законів України намагаються узаконити не тільки забудови в парку, а й грубі порушення Водного кодексу України.
 
Повернемось до історії забудови біля готелю «Галичина».
2005 р. За погодженням громади (громадські слухання) ця ділянка належала КП «Тернопільводоканал» для можливості будівництва споруд вказаного КП.
2010 р. Потреба комунального підприємства у спорудах відпала, а тому громада погодила (громадські слухання) повернення ділянки у територію зелених насаджень загального користування.
Осінь 2010 р. Обрано мером Сергія Надала, свободівці отримують більшість.
Кінець 2014 р. всупереч погодженому громадою генплану порушивши закони та Конституцію України (без відповідної процедури громадських слухань), за підписом мера, ділянку переводять із зеленої зони у зону Г-4 з можливістю будівництва розважальних комплексів, цирку і т.п.). Будівництво житлових будинків ще не дозволено. Відкрито кримінальні провадження щодо посадових осіб міської ради за зменшення зелених насаджень на території міста та порушень ГЕНПЛАНУ. Керівництво поліції провадження “зливає” та покриває злочини посадових осіб ТМР.
2015 рік. Вибори, свободівці втрачають більшість, мер домовляється з владою за посаду секретаря, кримінальні справи пригальмовуються і С. Надал обирається повторно.
2017 рік. На мешканців міста, місцевих активістів та місцевих депутатів обурених, бажанням міського голови ввести змінами у ГЕНПЛАН забудови у парках, бульварах, скверах, – свободівці кинули  завезених тітушок з інших міст й областей та тітушок із власного активу. Після побоїв, погроз та шантажу, без погодження громади, 25 депутатів погоджують внесення змін в генплан по обох ділянках на яких передбачають можливість житлової забудови.
Але фактом залишається те, що громада не погоджувала цих змін зелених зон на житлову забудову. Прямої відповіді були чи не були громадські слухання, на яких громада погодила ці зміни, де коли й хто був присутнім на них, у команді мера не дають, а лиш заявляють, що цього НЕ ВИЯВИЛИ. Тобто, місцева влада  вважає тернополян за бидло із яким не варто рахуватися. От і дивує гостей міста чи є у Тернополі громада, такий подив висловив колишній архітектор Львова Юліан Чаплінський у своєму відеоблозі
Якщо тернополяни не нагадають цим владним  негідникам, що вони є, мають честь, права і силу то так і залишаться безвільною сірою масою, що надихає місцевих злочинців до активних дій…
 
 Інформативне джерело: ДемальянсТернопіль.
 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *