Війна війною, а земельні дерибани – за розкладом!

 

9 червня відбулася подія, що дуже яскраво демонструє всю якість державного управління під час війни і готовність влади змінювати країну на краще і боротися із корупцією.
 
Держгеокадастр протягом дня видав підряд два накази № 140 та № 141 про призупинення функціонування Державного земельного кадастру та про відновлення його функціонування.
На перший погляд – повна дурня. А якщо копнути глибше, то починає нудити від огиди…
9 червня набрав чинності прийнятий 12 травня Закон 2247-IX, імперативною нормою змін в Земельний кодекс (пп. 12 п. 27 Розділ Х ЗК) якого встановлено, що на час дії воєнного стану функціонування Державного земельного кадастру вважається призупиненим.
Той самий підпункт містив ДУЖЕ важливе положення, що забезпечувало захист від корупційних оборудок із землею під час війни:
“Передача органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування земельних ділянок державної, комунальної власності у власність, користування у період, коли функціонування Державного земельного кадастру призупинено, не здійснюється”.
Ні для кого не секрет, що зараз засідання місцевих рад відбуваються в режимі нічим необґрунтованої секретності – територіальна громада не в курсі, ні що саме розглядають, ні як розглядають, ні вийти на протести проти дерибану не може, чим дуже активно користуються корупціонери.
Тому заборонити передачу земель державної та комунальної власності у власність чи користування під час війни – дуже корисна норма.
Але у Закон з самого початку було закладено бомбу: заборона передачі землі прив’язана до призупинення функціонування ДЗК, саме призупинення проводиться Законом, а от поновлення роботи віддали на відкуп Держгеокадастру за умови погодження із Мінагрополітики.
 
От і маємо те що маємо: Держгеокадастр із Мінагрополітики заздалегідь все між собою узгодили і просто чекали, поки закон набере чинності, щоб відразу видати погоджений наказ і відновити роботу ДЗК – дерибани комунальної та державної землі не мають зупинятися навіть під час війни, бо чиновника корупція годує!
 
Джерело: facebook.Георгій Могильний

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *