Схеми роботи поліції до і після реформи (ДОКУМЕНТИ)

Правоохоронні органи вже три місяці «шиють» кримінальну справу для громадського діяча з Тернополя. Яку свою долю в це вкладають працівники прокуратури та чому, можна прочитати тут.
Але не менш важливу роль в цій історії відіграє керівник Управління внутрішньої безпеки ДВБ в Тернопільській області Василь Джиджора.

У лютому 2018 року деякі сайти Тернополя написали статті про те, як Іваненко М. М. вимагав кошти в директора комунального підприємства «Добробут», що веде свою господарську діяльність в місті Збараж. Підставою подібних статей являються написана заява директором КП «Добробут» Юрієм Дмитришином в поліцію. Дмитришин пише заяву в лютому 2018, де вказує, що в 2016 (!) році Іваненко М. М. вимагав кошти за те, що не віддасть компромат на директора КП в правоохоронні органи. Сайти почали писати про те, як посипались заяви на активіста. Ці слова мали переконати суспільство про багатоепізодність злочинної діяльності Іваненка, та те, якщо активіст вийде на волю, то від його свавілля постраждає ще не один мешканець області!

А як було насправді?

Справді, 1 лютого 2018 року на Іваненка Михайла було написано дві заяви. Тут вже історія цікавіша стає. Дві заяви були написані в один день (1 лютого) на ім’я Василя Джиджору.
Якщо дату написання заявники пояснюють побоюванням помсти, тоді виникає запитання чому саме заяви адресовані Василю Джиджорі. Останній є начальник відділу внутрішньої безпеки, то чи є подібні заяви юрисдикцією відділення Джиджори питання відкритие. Чи міг начальник дати цим заявам правильне застосування…

Заяви адресують Василю Джиджорі

Заява від Юрія Дмитришина. У 2016 році пан Юрій Дмитришин справді заявляв про вимагання коштів. Але тоді він чітко заявляв, що це робили працівники поліції. Відкрито давав коментарі декільком виданням Тернополя. (для ознайомлення дивись тут, тут)
А вже в 2018 році заявляє, що це робив Іваненко, та жодних згадок про вимагання зі сторони правоохоронних органів. Чому так різко змінив свою позицію Дмитришин та що стало підставою звинувачувати Іваненка. Дмитришин заявляє, що Іваненко написав заяву в поліцію про зловживання ним посадовим становищем, що стало причиною перевірок його підприємства поліцейськими.

Від громадської організації справді поступали заяви в відповідні органи, тоді були підозри, що директор міг здійснювати корупційні схеми з освоїння б’юджетних коштів. (деталі тих подій тут) Але, як по іншому має діяти антикорупційна організація?
Варто зазначити, що Дмитришин Юрій є помічник народного депутата Михайла Головка.

Адвокати вбачають в цьому тиск на суд, та спробу створити ілюзію багатоепізодності злочинів. (джерело)

Яка зацікавленість Василя Джиджори в справі Іваненка Михайла

Ще в 2015 році громадський діяч висвітлював діяльність шахраїв, котрі наживались на довірливих громадянах. Тоді виникли підозри, що аферисти мають міцний захист від одного із підрозділів поліції. (детальніше тут)

Самого Василя Джиджору пов’язують з мером Тернополя Сергієм Надалом. Проти останнього активну опозиційну роботу вів громадський діяч Іваненко Михайло.
Осінь 2017 року ряд громадських організацій в Тернополі виступають з гаслами «Загроза відновлення «міліцейської системи» на Тернопільщині!» . Тоді було зроблено декілька розслідувань активістами стосовно Джиджори Василя. Шалені статки, котрі нажила сім’я працівника правоохоронних органів, було показано громадськості. А також активісти викрили ряд корупційних схеми, де підозрюють активну участь начальника внутрішньої служби безпеки Джиджору. Джерела розслідувань тут, тут, тут

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *