Що потрібно мати, щоб будувати «де тобі заманеться» в Тернополі

У квітні 2017 активістами Громадської Організації «Громадський спротив корупції» виявлено злочин за адресою 15 Квітня з лівої сторони зупинки громадського транспорту «Ринок Оріон». Невідомі особи зрізали 21 дерево, тим самим знищили алею зелених насаджень в колишні промислові зоні міста. (Деталі злочину тут)
Щоб зрозуміти, хто і для чого зрізував дерева, Громадська Організація робить декілька інформаційних запитів в різні урядові структури.


Державна екологічна інспекція у Тернопільські області у своїй відповіді чітко вказує суму завданих збитків місту. 21 одне дерево різних порід оцінили в 25 776 грн. Щоб відновити зелену зону в цьому районі міста активісти організації за свої кошти закупляють молоді саджанці та висаджують нову алею. Але дерева там комусь дуже мішали, оскільки протягом тижня було знищено і їх. Події описані в статті «У Тернополі громадські активісти роблять висадку дерев, а підприємці їх знищують».
Оскільки ця ділянка біля ринку, виникли підозри, що ділянку можуть спробувати захопити підприємці, а тому таким сандальним способом ведуть підготовку. Щоб підтвердити чи спростувати дану підозру було зроблено інформаційний запит в міську раду Тернополя.


Виконавчий комітет міської ради у своїй відповіді на 19 травня 2017 року спростовує будь яку видачу дозвільних документів на розміщення групи тимчасових споруд. Стає зрозуміло, що хтось вчиняв злочин, без жодних дозвільних документів зрізав 21 дерево, та продовжував руйнувати спроби активістів відновити зелену зону.

Ці «хтось» дуже швидко виявили себе. 19 квітня 2017 року на комісії з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі при міські раді Тернополя депутатом Ібрагімовим було внесено пропозицію повторно розглянути питання «Про розгляд звернення гр. Марчук З.Р., гр. Марчук С.А. та гр. Пастирській М.К. щодо погодження встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасової споруди на ринку «Оріон» за адресою 15 Квітня м. Тернопіль»

Комісія на чолі з депутатом міської ради та головою комісії Шкула А. П. дає дозвіл на встановлення тимчасових споруд на ділянці, де ще не так давно росли дерева.
Саме ці дерева можливо зупиняли комісію погодити дане рішення раніше, оскільки такі спроби були 21.11.2016р та 05.12.2016р. Не стало дерев і дозвіл був виданий.


І так звані «підприємці» почали зводити споруди, котрі далеко не входили в рамки тимчасової споруди.
Активістами ГО «Ідея нації» робились усі спроби зупинити будівництво, оскільки усі добре розуміли, що бетонні фундаментні основи будівлі дозволять «забетонувати» їх на довгі десятиліття.
На усі виклики поліція поводилась нейтрально, дозволяла заливати куби бетону на ділянці, де невідомими особами було знищено алею дерев (21 шт).

31 січня 2018 року Прокуратурою Тернопільської області спільно із працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України здійснено затримання двох активістів в Тернополі. Їх підозрюють в вимаганні коштів в підприємця 71 000 грн.

Хто ці підприємці?

Мешканці міста Тернополя Марчук С.А., його дружина Марчук З.Р., та теща Пастирська М.К. написали заяву про те, що з них активісти вимагали гроші.
Прокуратура заявляла, активісти чинити тиск на діяльність підприємців Тернополя. Але згідно даних єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) громадянин Марчук Степан Анатолійович в період з 22.12.2008 року по 11.01.2017 року був зареєстрований приватним підприємцем, надавав послуги з перевезення.

Таким чином у 2017 році він не був підприємцем та законно не займався бізнесом. Його дружина Марчук Зоряна Ростиславівна є безробітною та підприємцем не зареєстрована.
Пастирська Марія Кіндратівна є співзасновник ТОВ «Україна» код ЄДРПОУ 37076599 Ресторану «Файне місто», співзасновником якого є також Заставник Йосип Іванович та директором Заставна Марія Йосипівна.
Пастирська М.К., не зареєстрована приватним підприємцем та більше законним бізнесом не займається.
Підприємці не зовсім підприємці. Але вже з досвідом вести війну за комунальну власність міста. Даємо для ознайомлення статтю «Як ресторан «Україна» хотіли до рук прибрати», читаючи яку шукайте вже вище вказаних людей.
Кошти, за показами заявників, вимагали три громадянина. Серед них згадувалось ім’я Бутенко Андрій, колишнього працівника міліції, сьогодні працює адвокатом. Саме його затримали з коштами? Якщо, активісти вимагали кошти, і їх в цьому на сьогодні підозрюють, чому їх самих не взяли на отриманні коштів?
Бутенко Андрій свого часу виступав адвокатом будівельної фірми ТОВ «Терекономбуд», директором та засновником якого є Фурда Ігор Романович. Другим засновник ТОВ «Терекономбуд» є Микитів Андрій Володимирович, який є другом Марчука Степана Анатолійовича.
Мешканці будинків спільно з громадськими активістами що на вулиці Карпенка, 1, 3, 5, 7 у Тернополі, не давали ТОВ «Терекономбуд» проводити будівництво багатоквартирного будинку на місці пункту збору склотари.
Починаючи з весни 2017 року ніхто не помічав вирізаних дерев, заливання бетону в зелені зоні міста.
Коли на активістів почали писати заяви, вони відчули усі «круги пекла» системи. Над справою громадського діяча ГО “Громадський спротив корупції” працює понад десять прокурорів. Як пробували фальсифікувати справи можна прочитати тут і тут.

В результаті ми можемо зрозуміти, якщо в твоїх близьких колах є люди в пагонах, народні депутати, місцеві депутати ти можеш будувати в Тернополі де тобі заманеться. За такі нахабні дії тобі нічого не буде.

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *