Позафракційна нардепка Тетяна Плачкова склала мандат

Позафракційна народна депутатка Тетяна Плачкова склала повноваження народного депутата України, повідомляє співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко. Плачкова сама написала заяву про дострокове складання повноважень через сімейні обставини.

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Тетяни Плачкової, яку було обрано від забороненої політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”.

У ухвалі зазначено, що причиною для припинення мандата є особиста заява нардепа про складання депутатських повноважень.

Сама Плачкова зазначила, що складає повноваження “через сімейні обставини”, але не уточнила про що йдеться.

У червні минулого року Восьмий апеляційний адміністративний суд міста Львова наклав заборону на діяльність партії “Опозиційна платформа – За життя” на території України . При цьому колишні нардепи від цієї фракції у Раді залишилися за своїх повноважень.

“Плачкова з ОПЗЖ склала мандат. Вона запамʼяталася хіба тим, що в розпал війни разом з іншими ОПЗЖистами їздила в Москву на поклон до Путіна/Володіна/Медведєва. (Плачкова в березні 2020-го входила до складу “делегації” ОПЗЖ, яка в Москві провела зустріч із головою держдуми В’ячеславом Володіним і його заступником Олексієм Гордєєвим – ІФ-У)”, – написала Геращенко у своєму телеграм-каналі в п’ятницю.

Член фракції “Голос” Ярослав Железняк водночас уточнив, що за дострокове припинення повноважень Плачкової проголосували 283 народні депутати на пленарному засіданні ВР 14 липня.

“У парламенті залишилося 404 депутати (новий рекорд). Ще із цікавого: для наявності групи або фракції в цьому скликанні мінімально необхідно 17 депутатів. І зараз одразу дві групи на грані: “За майбутнє” 17 (вийшов Мінько С. А.) і “Відновлення України” 17 (після складання мандату Плачкової Т. М.). Тобто вихід ще одного депутата призведе до розпуску групи через 14 днів”, – додав парламентарій.

Тетяну Плачкову у 2019 році було обрано народною депутаткою від забороненої нині партії “Опозиційна платформа – За життя” (ОПЗЖ). 15 березня 2022 року вона вийшла з фракції ОПЗЖ, а в травні вступила до новоствореної депутатської групи “Відновлення України”.

Також Плачкова була серед депутатів, які зверталися у 2020 році з депутатським поданням до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства, після якого КС оприлюднив скандальне рішення щодо скасування відповідальності за недостовірне декларування.

Зверніть увагу!

Скандально відомого активіста на Тернопільщині побили на приватній території кінної ферми

Скандально відомого активіста Романа Довбенка побили на приватній території кінної ферми в селі Переволока Чортківського …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *