Підозру у корупції отримав начальник управління Міноборони за активи на 14 млн. гривень

В Україні скандал за скандалом. Спливають усе нові подробиці махінацій із розкраданням коштів у Міністерстві оборони.

 Нещодавно Служба безпеки України викрила чиновника Міноборони, який 2022-го та 2023 років купив і “переписав” на дружину нерухомість та елітний автопарк.

Про це повідомляють у прес-службі СБУ.

Як стало відомо,  викрито на корупційній схемі начальника Головного управління капітальних вкладень Міноборони. Посадовець протягом 2022-го та 2023 років незаконно збагатився на майже 14 млн грн.

“В подальшому за ці гроші він придбав дві квартири в новобудовах, гараж і паркомісце в Києві. Крім того, за одержані “прибутки” посадовець купив три авто преміум – класу, зокрема марки LEXUS і BMW. Щоб приховати придбані активи, чиновник “переписав” їх на свою цивільну дружину. Водночас фігурант оформив на себе довіреність щодо управління цим майном. Також під час розслідування встановлено факт приховування від декларування понад трьох мільйонів гривень, а ще 3,5 млн грн чиновник зберігав у своєї цивільної дружини”, – розповіли в СБУ.

За даними НАЗК начальник Головного управління капітальних вкладень Міноборони за час служби у держструктурі придбав такі активи:

дві квартири в Києві;

три автомобілі (NISSAN ROGUE; BMW 428I; LEXUS LX 570);

нежитлове приміщення, гаражний бокс та машино-місце;

понад 3,5 млн грн готівки.

На підставі зібраних даних військової контррозвідки СБУ посадовцю Міноборони повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ⁠ст. 368-5 (незаконне збагачення); ⁠ч. 1 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації).

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Наразі суспільство в очікуванні нових корупційних схем у час війни, адже – це Україна у якій дуже толерантне до корупції суспільство.

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *