Мандат “народного”депутата Заставного це преференція для бізнесу його родини

Ще у грудні місяці 2016 року ГО”Громадський спротив корупції” піднімала питання про гендель, який встановила на проїзній частині дороги родина Романа Заставного. .Звернення у міську раду та поліцію показало, що перші систематично порушують Закон, а останні покривають злочини  перших.

У лютому 2017 тернопільський ДемАльянс та ряд громадських активістів зверталися до земельної комісії Тернопільської міської ради, аби там розглянули та розтлумачили законність встановлення МАФів біля ресторану «Файне місто». На засіданні комісії було дано протокольне доручення начальнику земельного відділу Кібляру В. надати відповіді на запитання активістів. Нехтуючи усіма вимогами законодавства щодо строків надання відповіді, начальник земельного відділу тягнув з наданням відповіді скільки міг, і от лише  отримавши відповідь – стало зрозуміло чому.

Річ у тому, що на момент подання звернень МАФи під «Файним містом» стояли й працювали, не маючи ЖОДНОГО документа на землю, позаяк термін дії двох договорів особистих сервітутів на дві земельних ділянки сплив ще 31 жовтня 2016 року (!). Проте, це аж ніяк не заважало МАФам родини нардепа Р.Заставного спокійно собі стояти і працювати навіть на зимові свята. Після кількох звернень активістів до поліції стосовно такого кричущого порушення, чиновники у міській раді заворушилися і практично заднім число комісія по літніх майданчиках надала дозвіл на «перетримку» цих МАФів у зимовий (!) період, що явно виходить за межі її повноважень, оскільки по суті комісія розпорядилася земельною ділянкою без рішення сесії. А так званий «головний архітектор» Василь Бесага терміново видав новий паспорт прив’язки тимчасової споруди, без перевірки будь-яких документів на землю і заплющив очі на той факт, що МАФ стоїть в межах «червоних ліній», прямо на проїзній частині.

Так, нещодавно виявилося, що 7 та 10 квітня 2017 року посадовими особами Тернопільської міської ради оформлено, підписано та зареєстровано наступні документи:
1. Договір про встановлення особистого строкового сервітуту, зареєстрований в Книзі реєстрації договорів сервітуту за №968 від 12.04.2017р.;
2. Договір про встановлення особистого строкового сервітуту, зареєстрований в Книзі реєстрації договорів сервітуту за №969 від 12.04.2017р.;
3. Додаткова угода до Договору про встановлення особистого строкового сервітуту, зареєстрована в Книзі реєстрації додатків до договорів сервітуту за №588 від 12.04.2017р.

Оскільки у даній справі надання дозвільних документів родині Застваних замішані посадові особи міської ради, прирівняні до держслужбовців категорії «А» (заступник міського голови Остапчук В.О., яка підписала від імені міської ради договори сервітутів) – зібрані матеріали викладені у заяві про кримінальне правопорушення та  направлені громадськими активістами  до Національного антикорупційного бюро України, а її копія – до ГУНП в Тернопільській області.

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *