Тернопільський Адміністративний суд задовольнив інтереси Тернопільській міської ради

Відома у м.Тернополі громадський діяч Юлія Мамчак на своїй сторінці у .facebook  написала:

Шановні друзі, сьогодні стало відомо, що 18 вересня відбувся чергове засідання у Тернопільському адміністративному суді, де було задоволено заяву КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» та скасовано ухвалу про заборону робіт з реконструкції котельні на Київській, 3С.

Цитата зі статті:
“– Заяву комунального підприємства теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради про скасування заходів реагування щодо державного нагляду в адміністративній справі №819/1125/17 за позовною заявою Державної екологічної інспекції у Тернопільській області до комунального підприємства теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради про застосування заходів реагування задовольнити, – йдеться в судовій ухвалі.
Аналогічне рішення прийняли й у Державній екологічній інспекції Тернопільської області:
– Листом від 23.04.2018 р. №1068/18 КПТМ «Теплокомуненерго» ТМР проінформувало Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області, що порушення, які були підставою для зупинення робіт по реконструкції котельні на торф’яній крихті по вул. Київська 3-С у м. Тернополі потужністю 3,5 мегават, повністю усунуті
З 18.12.2017 року підстав у Інспекції забороняти провадження планової діяльності із влаштування котельні на торф’яній крихті по вул. Київській 3-С у м. Тернополі потужністю 3,5 мегават немає, – йдеться у рішенні начальника Державної екологічної інспекції в області Едуард Ференц. (Кінець цитати)”

Звертаю увагу громади на те, що Ференсом Едуардом Миколайовичем, керівником Державної екологічної інспекції у Тернопільській області невірно застосовано п. 2 ч. 2 ст. 3 Закону про відсутність підстав для заборони планової діяльності з реконструкції, оскільки котельня по вул. Київській 3 с в м. Тернополі розрахована на потужність 136,5 Гкал/год, до модернізації та 139,5 після модернізації, що в переводі на мегавати МВт дорівнює (1 Гкал = 1.163 МВт) 158.5 та 162.2. МВт відповідно (підтвердження потужностей котельні в офіційних відповідях “Тернопільміськтеплокомуненерго”), а відповідно об’єкт “Реконструкція котельні по вул. Київська 3 С” підлягає оцінці впливу на довкілля на умовах визначених Законом.
Отож випливає факт службового підроблення офіційної відповіді від 27.08 2018 за номером М-18/4571-УГЛ 240 (Фото 1) за статтею 366 ККУ згідно з наведеними вище даних (Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача свідомо неправдивих документів – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років) та невиконання судового рішення згідно з ч. 2.ст. 382 ККУ (умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили або перешкоджання їх виконанню, вчинені службовою особою.

Нагадаю п. Едуард Ференц, що це не перша спроба інспекції “злити” суд, хоча тоді я мала надію, що то випадковість (Фото 2).
До 18 вересня на здійснення будівельних робіт для котельні по вул. Київська 3 с діяла судова заборона і я була 3 стороною без заявлення самостійних вимог. Підтвердження – клопотання про залучення мене і доказів по справі (Фото 3,4,5).
Розумію, що можливо на п. Едуард Ференц чиниться тиск, але Він, як керівник впливової інспекції мав би розуміти ризики, приймаючи посаду такого рівня. Саме завдяки Його необдуманій відповіді, що зменшує потужність котельні по вул. Київська 3 с КП “Тернопільміськтеплокомуенерго” скасувало судову заборону.
Відомості про підробку документів та внесення в офіційну відповідь свідомо неправдивих даних керівником Екологічної інспекції надіслані в прокуратуру та Міністерство екології та природних ресурсів (Фото 6-9). З понеділка з’ясую як просувається розслідування за вказаними фактами.
Вимагатимемо у всіх відповідних органах звільнення Ференса Едуарда Миколайовича, керівника Державної екологічної інспекції у Тернопільській області через невідповідність займаній посаді.
Нагадаю, що апеляцію по забороні касування заходів реагування Тернопільміськтеплокомуненерго програло, саме тому почались маніпуляції з підміною понять потужності котельні по вул. Київська 3 с (фото 10).
В мене також запитання до Степана Барна. Чогось при особистих зустрічах Ви обіцяєте сприяння громаді та допомогу підлеглих Вам відділів ОДА, а по факту зрада громади відбувається за Вашою мовчазною згодою. Згадаймо підписану Ліцензійною комісією при ОДА ліцензію та дозвіл на проведення підприємницької діяльності для ТОВ “Тернопільтепло”. Степан Барна, нагадаю, представники Вашої комісій не знайшли грошей та можливості на поїздку в Київ, куди їх двічі викликали для пояснення позиції з видачею ліцензії для ТОВ “Тернопільтепло” і за допомогою такого саботажу та Вашої мовчазної згоди ми й маємо проблему з ліцензією на опалення торфом на території області терміном на 10 років.
Звертаю увагу громади на те, що саме за згоди всіх вищезазначених посадовців і створюються найбільші проблеми для громади, інтереси якої вони представляють!
Думаю, щоб домогтися розгляду питання незаконного будівництва, небайдужі тернополяни знайдуть кілька сотень гривень для поїздки в Київ і виступу у Верховній Раді з повідомленням про кругову поруку у Тернополі. Обіцяю роздати сотні примірників звернення всім, хто має хоч якесь відношення до влади….

Я розумію, що це не ми такі, це ВЛАДА така. Де жага наживи важливіша на наше майбутнє. Мені цікаво, чи тернополяни знають, що за новим законодавством про ОВНС біля їх вікон зараз можна побудувати будь-яку  котельню на органічному паливі ПОТУЖНІСТЮ до 50 МВТ. Слава Богу, ще ДІЮТЬ на сьогодні ПІДЗАКОННІ АКТИ, які не дають горе будівельникам розгулятись на повну потужність.
На даний час за участю народних депутатів готується законодавча ініціатива щодо внесення змін та доповнень у законодавство про ОВНС та приведення його у відповідність до вимог сучасності. Запрошуємо долучатись всіх небайдужих.

Посилання на статтю, що зараз активно шириться в усіх ЗМІ.
http://zz.te.ua/sud-ta-ekoinspektsiya-daly-dozvil-na-perev…/

 

Зверніть увагу!

Підозру у корупції отримав начальник управління Міноборони за активи на 14 млн. гривень

В Україні скандал за скандалом. Спливають усе нові подробиці махінацій із розкраданням коштів у Міністерстві …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *