Що спільного у тернопільської місцевої влади із ФСБ Росії ?

Декілька днів тому Назарій Наджога  розмістив матеріали свого розслідування «Картка тернополянина»: соціальне благо для жителів міста чи база даних для резидентів Російської Федерації?» на ресурсі https://terminovo.te.ua/news/6579/

Тому хочемо добавити декілька штрихів і відступів в історію до даної публікації.

«СІМБОЛ СІСТЕМС» і ЦШК «ГЕКСАГОН»

Думаємо, вже ні для кого не секрет, що компанією , яка отримала персональні дані тернополян  і яка власне виготовляє «картки тернополянина» є ТОВ  «СІМБОЛ СІСТЕМС» (код ЄДРПОУ 36038437), директором якої є  Терлецька Раїса Павлівна. За даними системи https://youcontrol.com.ua з моменту реєстрації в 2011 році  по березень 2014 року вона була керівником іще однієї фірми яка вміє працювати з картками – ТОВ «СМАРТ-КАРТИ ТА СИСТЕМИ» (ЄДРПОУ 37508313).

Засновниками цієї фірми, за даними цієї ж системи є :

ТОВ “НКТ СОФТВЕР” 99,0000%
(м. Москва, вулиця Пяловська, 7, стр. 3, Російська Федерація)та

ТОВ  “ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ НКТ” 1,0000%
(125445, м. Москва, вул. Смольна, 20а, Російська Федерація)

Останню адресу радимо запам`ятати, ми до неї ще повернемось.

Зараз засновником обох цих структур є низка офшорів  з Кіпру і Люксембургу та до цього в реєстрах фігурував  засновник Васін Юрій Валерійович (запам`ятайте його також).

Що ж до самого ТОВ «СІМБОЛ СІСТЕМС», то до березня 2017 року, ця компанія називалась «ГЕКСАГОН-УКРАЇНА» і позиціонувала себе офіційним-представником російської компанії «ЦЕНТР ШТРИХОВОГО КОДИРОВАНИЯ «ГЕКСАГОН» і це підтверджувалось на сайті ЦШК «ГЕКСАГОН». Зараз ця інформація з сайту https://geksagon.ru/ru/about/звичайно ж зникла.

 

За даним з російських інформаційних систем та реєстрів ООО «ЦШК «ГЕКСАГОН» (ИНН 7713158787) зареєстроване за адресою: м. Москва, вул. Смольна 20А. На момент дослідження засновниками зазначено ООО «СМАРТ-ФИНАНС» (ИНН 7724555553) (40%) та Васін Юрій Валерійович (60%). 100 % власності ООО «СМАРТ-ФИНАНС» належить тому ж Васіну Юрію Валерійовичу.

На сайті  «ЦШК «ГЕКСАГОН» https://geksagon.ru/ru/about/  вказано : «Центр штрихового кодирования «Гексагон» занимает одну из лидирующих позиций в области систем автоматической идентификации в России.»

Виявляється , що Васін Юрій Валерійович є засновником ще цілого ряду підприємств у різних галузях. Але в межах даної статті ми згадаємо тільки дві юридичні особи, які також мають місце реєстрації м. Москва, вул. Смольная 20А:

– ООО «Удобный маршрут» (ИНН 7715365500 );

– Автономная некомерческая организация “Научно-исследовательский и проектно-технологический институт ТЕХНОЛОГИЙ АВТОМАТИЧЕСКОЙ ИДЕНТИФИКАЦИИ” (ИНН 7743005636)

Вибрали їх ми тому, що вони прямо дотичні до впровадження карткового проїзду в Росії

«УДОБНЫЙ МАРШРУТ»

Фірма заснована в 2003 році. Власниками фірми є громадяни Російської Федерації  – Васін Юрій Валерійович (49 %), Айбазов Олег Умарович (34 %), Соколовський Петро Ілліч (3 %) та Родіонов Тимур Маркович (14 %) (ще один фігурант розслідування Назарія Наджоги)

На своєму сайті https://umarsh.com/about компанія так описує своє становлення : «В 2004 г. компания РОЗАН по заданию Правительства Москвы приступила к специальному проекту по автоматизации учета проезда в наземном транспорте города на основе Социальной карты москвича. …

 В июне 2008 г. по решению компаний “РОЗАН” и “НКТ” проект “УДОБНЫЙ МАРШРУТ” был выделен в отдельную бизнес-структуру. В настоящее время технология “Удобный маршрут” апробирована и внедрена более чем в двадцати регионах России.»

Тернопільська автоматична система оплати проїзду (АСОП) повністю виготовлена за технологією «Удобный маршрут».

Все для «достижения особого удобства».

АНО «НИИ ТЕХНОЛОГИЙ АВТОМАТИЧЕСКОЙ ИДЕНТИФИКАЦИИ” (АНО НИИ ТАИ) 

 

Організація заснована в 2002 році. Засновниками виступили Васін Юрій Валерійович, Кумок Сергій Ігорович,  Марін  Юрій Михайлович та ще один фігурант згаданого на початку статті розслідування Лаврентьєв Леонід Геннадійович.

Керівником є Васін Юрій Валерійович.

І тут стає цікавіше.

Як мінімум з 2016 року організація активно взялась за освоєння Криму і навіть жаліється на «Крымдорсвязь» в антимонопольну службу Росії https://solutions.fas.gov.ru/to/krymskoe-ufas-rossii/06-2758-742d3153-b03b-4242-8c1b-3de6c1b4e1de

З 2011 року співпрацює з ОАО «Башкирнефтепродукт»по системі коаліційної програми лояльності покупців на АЗС.

В 2016 році АНО «НИИ ТЕХНОЛОГИЙ АВТОМАТИЧЕСКОЙ ИДЕНТИФИКАЦИИ” виграла державний контракт на надання послуг для Російської  Академії Народного Господарства і Державної  Служби  При Президенті Российської  Федерації http://zakupki.gov.ru/epz/contract/contractCard/common-info.html?reestrNumber=0373100037612000323.

Основним споживачем послуг АНО  ТАИ є ООО “РН-ВОСТОКНЕФТЕПРОДУКТ”, що є дочірньою структурої російської корпорації «Роснєфть»

В 2015 році АНО «НИИ Технологий Автоматической Идентификации» поставило для ОАО «Информационная сеть» міста Єкатеринбург платіжні терминали модель NEW8120R на суму 288 000,00 доларів США.

ОАО «Информационная сеть» міста Єкатеринбург це практично повний аналог тернопільського «Системного зв`язку».

Ви може не в курсі, але саме ці термінали поставили і в Тернополі.

В Києві зареєстроване Дочірнє Підприємство Автономної Некомерційної Організації “Науково-Дослідний І Проектно-Технологічний Інститут ТЕХНОЛОГІЙ АВТОМАТИЧНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ” “ЦЕНТР АВТОМАТИЧНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ” (ЄДРПОУ 31280823) яке очолюєВасіна Ірина Геннадіївна

Висновки

«Європейська» система оплати за проїзд, про яку вже два роки розказують в міськраді виявилася реально «з-за порєбріка». І її там відкатали вже більше ніж в 20 регіонах. Всю систему включаючи технічні пристрої і програмне забезпечення встановлювали в Тернополі  «спеціалісти»  ТОВ «СІМБОЛ СІСТЕМС» («Гексагон Україна») – філіалу російського ООО «ЦШК «ГЕКСАГОН». 06.09.2016 Управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради засвідчує своїм листом, що компанія ТОВ «Гексагон Україна» (код ЄДРПОУ 36038437) була інтегратором АСОП (автоматичної системи оплати проїзду), поставила, встановила та ввела в експлуатацію АСОП та ОП для м. Тернопіль. Лист  було надано для участі у тендері в Житомирі на постачання АСОП.

Звичайно, що фірми, які працюють в Росії з «Роснєфтю», Адміністрацією Президента, Правітєльством Москви, збирають, обробляють персональні дані по половині Росії є просто успішними підприємницькими структурами і до Федеральної Служби Безпеки Росії (ФСБ) не мають ніякого відношення. Але в це може повірити лише людина несповна розуму, або «патріот» з міської Ради.

А фірмі «Системний зв`язок» дійсно нема потреби щось самостійно зливати чи передавати в Росію тому, що вона є одним з елементів загальної Системи. Системи збору, накопичення та обробки персональних даних з градацією по прошарках суспільства, та он-лайн моніторингу їх переміщень в межах населених пунктів Росії та України. Тільки центр збору та обробки цих даних знаходиться навіть не в «СІМБОЛ СІСТЕМ», а за адресою: м. Москва, вул, Смольна 20А.

Враховуючи, що фірма «СІМБОЛ СІСТЕМ» як сама  так і через такі структури як «Системний зв`язок» працює не лише в Тернополі, але і в Луцьку, Житомирі, Полтаві,  пробує залізти в Черкаси і Хмельницький то це становить реальну загрозу безпеці як окремих громадян так і національній безпеці України. Не забуваймо, що Росія проти нас воює не лише на Донбасі і в Криму.

Далі буде…

 P.S Сьогодні розробниками сайту “СІМБОЛ СІСТЕМС” вже зазначено Симбол Системс Киев. Украина

 

А ще вчора ними зазначалось ТОО Центр Автоматической Идентификации
Кеш гугла не дає замітати сліди?
 
 
 
Джерело :ternopil-tiraspol.blogspot.com

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *