Як Василь Деревляний із зерном «мутив»

Після того, як Василя Тимофійовича Деревляного позбавили всіх посад і регалій в Тернопільській обласній раді та обласній «Батьківщині», він жалісливо попросив свою шефиню  Юлію Темошенко  знайти йому якесь місце, щоб було за що «жити й сім’ю годувати». І треба сказати, що бабуся української корупції віддячила Василю Тимофійовичу за багаторічну вірну службу, прилаштувавши його на «хлібну» (в прямому і переносному значенні) посаду.

Так, в лютому 2021 року Деревляний очолив Тернопільський комбінат хлібопродуктів, який входить в структуру Державної продовольчо-зернової корпорації України. Донедавна дану корпорацію очолював соратник Ю. Тимошенко Андрій Власенко.

Прихід на Тернопільський КХП  пан Василь здійснив масштабно та помпезно. Разом із ним на підприємство висадився десант його команди із 18 осіб. В складі команди виявилися рідний брат Роман, прессекретар, а за сумісництвом коханка Василя Тимофійовича Олена, два водії, один із яких є племінником Деревляного, начальника охорони – Михайло Ясьончик (колишній керівник тернопільського «Беркуту»), а також два заступники та інша “шушара”. Пан Деревляний часу не гаяв, а тянк5пепеаг67665н6н5н0еому одразу взявся до справи, залучивши всіх вірних спільників: заступників Івченка Юрія Григоровича, Котиса Ярослава Івановича, завідувача лабораторії Сліпеньку Тетяну Йосипівну та начальника охорони Ясьончика Михайла Миколайовича. А далі, як у відомій «Мурці»: «банда займалась темними справами…». Так, зав. лабораторії Сліпенька Т.Й., мала завдання  знімати на якості зерна від 2 – 4 % і робити запас у вигляді не облікованого зерна на сотні тисяч гривень. Заступник Івченко Ю.І., мав завдання підписувати документи на відвантаження готової продукції, яка відпускалася для фірм, які входять в орбіту нашого героя. При цьому відвантаження проводилося безоплатно та на великі суми. Таким чином Василь Деревляний перекладав всю відповідальність на свого заступника-70 річного пенсіонера. Другий заступник Котис Я.І. – людина не перший рік в бізнесі мукомелів. Його завданням було здійснення закупівлі за готівку не облікованого зерна у недобросовісних аграріїв з метою подальшим переробленням в муку на Тернопільському КХП та її продаж за готівку. Начальник охорони Ясьончик М.М. мав завдання “кришувати” та контактувати із правоохоронними органами, щоб захищати злочинну групу на випадок  нештатної ситуації або проколу.

До тіньового бізнесу лідер угруповування  Деревяний залучив ТОВ «БАТАВА» де директором є Макух Василь Іванович, а засновниками  сам Василь Деревляний та Пінь  Михайло Миколайович

Це товариство було прокладкою між Тернопільським КХП та покупцями муки. ТОВ «БАТАВА» почало постачати на Тернопільський КХП зерно пшениці, яке було закуплено за готівку в аграріїв. Крім цього Деревляний придумав схему, за якою Тернопільський КХП проводив за заниженими цінами (нижче собівартості) на безоплатній основі реалізацію муки все тому ж ТОВ «БАТАВА». При цьому мука розійшлася по всій Україні за чорний нал, який осів у кишені нашого «героя». Не гребував Вася і «тупо кидати» підприємців-фермерів, коли реалізовував їх зерно, а гроші забирав собі.

У зв’язку зі змінами керівництва  центрального  офісу Державної продовольчо-зернової корпорації України, у серпні Деревляного викликали до столиці та, як у нас ведеться, запропонували поділитися за пів року «заробленим». Василь Тимофійович пустив скупу образливу сльозу і повідомив нове керівництво, що «його руки нічого не крали». В Києві неоцінили аргументи пана Василя, а тому розірвали з ним контракт і звільнили по статті.

Після себе великий комбінатор Деревяний залишив на Тернопільському КХП багато боргів, недостачу 1.5 тонни бензину та 3.5 тонни солярки, якими заправляв власні автівки  (Тойоту Ленд Крузер  та Шкоду). Новий директор Мельник Р.Я.,  оцінивши ситуацію, виявивши масштаби розкрадання (відвантажено безоплатно муки понад 5 млн. грн., збитки від реалізації муки нижче собівартості, більш як на  6 млн. грн.)  попросився у свого господаря  Івана Чайківського назад, бо наразі підприємство є фактично банкрутом, а борги не можливо стягнути із товариства «БАТАВА». Статутний фонд  ТОВ  ​«БАТАВА».становить  25 000 грн..

P.S. Василю Тимофійовичу, так сподобалося «реформувати та модернізовувати» Тернопільський КХП, що він подав позов про незаконне звільнення і хоче провернутися в крісло директора і продовжити почате.

Автор : Олексій Риженко.

                                                                                                                                                                         

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *