На Тернопільщині викрито підпільний цех з вироблення цигарок

Не так давно, а саме 28 грудня минулого року працівники поліції виявили на Тернопільщині підпільний цех, де у великих масштабах виготовляли сигарети. Потужності устаткування дозволяло щодоби робити близько 50 тисяч пачок сигарет.

Підпільне  виробництво було організовано в одному із райцентрів  Тернопільської області. Для своїх цілей зловмисники використовували нежитлове приміщення ,яке належало одному із злочинців. Щоб не привертати уваги до споживання великої кількості електроенергії, час від часу у цеху використовували дизельні генератори. Для безперебійного виготовлення фальсифікованих цигарок виробництво забезпечувалося тютюном, поліграфією, фільтрами та марками акцизного податку.

У вівторок, 28 грудня, на місці виробництва  працівники поліції затримали шістьох осіб, троє з яких безпосередньо займалися виготовлення фальсифікованої продукції. Також було проведено обшуки та вилучено дві промислові лінії для виробництва сигарет, 5 млн акцизних марок з ознаками підроблення, понад 40 тис. пачок готової фальсифікованої тютюнової продукції, 10 тонн тютюну, «чорнові» записи. Вартість вилучених цигарок, сировини та обладнання складає майже 20 млн гривень.

Як журналістам  стало відомо з інсайдерських джерел підпільний цех, для виробництва цигарок був розташований на території одного з підприємств до якого має відношення  безпосередньо  Степан Рубай.

Також, поліцейські перевіряють причетність до даного злочину племінника Степана Рубая (у минулому заступника начальника відділу «К» Управління  Служби Безпеки України у Тернопільській області).

 

Подейкують,  що фігурантом кримінального провадження є і Іван Бойковський , який  до березня 2021р. працював оперуповноваженим в Управлінні стратегічних розслідувань, а також є двоюрідним братом Ольги Сопель ( дружини заступника голови Тернопільської обласної ради Ігора Сопеля). У  публікаціях вже є згадки про дану особу. 

Також, по завершені кар’єри «міліціонера» Іван Бойковський спробував прилаштуватися у тепле місце до Управління капітального будівництва Тернопільської обласної адміністрації, але не склалось. Подейкують, що впливовий родич Ігор Сопель просто не захотів цього робити. І як виявилось зупинився Іван Бойковський  начальником служби безпеки компанії “Глобал Білд Інжиніринг”, до якої за даними місцевих ЗМІ причетний екс-нардеп Роман Заставний.

Про це яскраво можна прослідкувати з ряду публікацій та статей:

На Тернопільщині фірма колишнього нардепа ремонтує дорогу у зливу (фото, відео) 

Народний депутат має інтерес всюди, де виділяють десятки мільйонів бюджетних гривень?!

І таких згадок декілька десятків. Без уваги поліції не залишився і Олег Кавюк (один з найодіозніших працівників ДАІ в Тернопільській області). Згадок у медіа про дану особу набереться також декілька десятків, і далеко не позитивного змісту.

Пригадаємо, як екс-чиновник захотів приватизувати службову квартиру у 123 квадратних метра по вулиці Митрополита Шептицького. Посадова діяльність також залишила по собі багато цікавих згадок:

  1. Міліцейський “безпрєдєл” на Тернопільщині продовжується.

У свій час, за певні лобіювання інтересів Степана Рубая останнім для Олега Кавюка було придбано дорогий позашляховик, що у свою чергу загнало підприємця у ще більші зобов’язання перед кредиторами. Також, у полі зору правоохоронців фігурують такі особи як Степан Тхір та Олексій Сова.

«Після проведення усіх необхідних експертиз буде вирішуватися питання щодо повідомлення усім причетним особам підозр у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ст. 229 ККУ (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару»,- зазначають у поліції.

Дивно , але чомусь у поліції не зазначили  про кримінальну відповідальність, для злочинної групи  за  виготовлення, зберігання, придбання  чи підроблених марок акцизного податку.. Таке враження, що чергове шоу, як зазвичай «побриють на бабло» та злочинці відбудуться легким переляком..Побачимо.

Далі буде…

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *